Perinçek'ten bomba iddia: Öcalan televizyonlara çıkartılacak

Perinçek'ten bomba iddia: Öcalan televizyonlara çıkartılacak

Cumhur İttifakı'na verdiği destekle gündeme gelen Vatan Partisi lideri Perinçek, katıldığı bir canlı yayın programında, "Türk devleti kısa zaman sonra Abdullah Öcalan'ı televizyonlara çıkartacak 'Silahları bırakın, biz yanlış yaptık' detirtecek" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuk olduğu canlı yayında Yassıada'da hapis yatan terör örgütü PKK'nın yöneticisi Abdullah Öcalan'ın yakın zamanda televizyon kanallarına çıkartılacağını öne sürerek, "Öcalan'a 'Silahları bırakın biz yanlış yaptık' dedirtilecek" şeklinde konuştu.

Habertürk'e konuk olan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'la ilgili bir iddia ortaya attı.

Abdullah Öcalan'ın yakın zamanda televizyon kanallarına çıkartılacağını öne süren Perinçek, "Türk devleti Öcalan'a 'Silahları bırakın, biz yanlış yaptık' dedirtecek. Şu an devletin, MİT'in elinde oyuncak durumunda. Onu kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

Perinçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Kobani olaylarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan eski Kars Belediye Başkanı HDP’li Ayhan Bilgen'in 'Ters Türkiyelileme' iddiasıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Ayhan Bilgen’in bu tavrı çok cesur. Çok cesur bir bayrak açıyor. Halk tarafından alkışlanacaktır”

“Şimdiye kadar seslendirilemedi korkulardan dolayı. Ayhan Bilgen’in çatır çatır ortaya koyması cesur bir adımdır” 

"Türkiyelileşmeye karşı' diyor. HDP'nin nerelerden yönetildiğini gösteren bir olay"

perincek-ocalan.jpgPerinçek'in 1991 yılında terör örgütü PKK'nın Beka Vadisi'ndeki kampını ziyareti tartışmalara neden olmuştu.

AYHAN BİLGEN NE DEMİŞTİ?  

HDP'li Ayhan Bilgen, cezaevinden parti yönetimini eleştirmişti. HDP'de 'tersine Türkiyelileşme' başladığını belirten Bilgen "HDP, çözüm sürecindeki genişlemeyi kalıcı sanmış ve kişisel başarı öyküsü olarak yorumlamayı tercih etmiştir" demişti.

HDP’nin kuruluşunda dile getirilen 'Türkiyelileşme' kavramını hatırlatan eski Kars Belediye Başkanı HDP'li Ayhan Bilgen, bu konuda istenen düzeyde mesafe alınmadığını, bunun yeniden masaya yatırılması gerektiğini söylemişti.

HDP'nin 'tersine Türkiyelileşme' yaşadığını belirten Bilgen, kongre ve aday belirleme süreçlerinde yaşanan müdahaleleri işaret ederek "kişisel hesaplarla bir siyasi mücadeleyi kontrol altında tutma eğilimi" eleştirisi yapmıştı.

PERİNÇEK: MİLLİ DEVLETİN DİKTATÖRLÜK UYGULAMASI GEREKİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından değerlendirmede bulunan Perinçek 'Vatana ihanet etmek, terörü desteklemek gibi bir özgürlük yok. Amerika'nın uşağı, piyonu olmak gibi özgürlükleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Buna karşı milli devletin diktatörlük uygulaması gerekir' yorumunda bulunmuştu. 

DAVUTOĞLU: CUMHURBAŞKANI PERİNÇEK'E AYAR VEREMİYOR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox Haber’de geçtiğimiz aylarda İsmail Küçükaya’nın konuğu olmuştu. AK Parti iktidarını Perinçek konusunda eleştiren Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Perinçek’e ayar veremiyor, demek ki bir pazarlık var perde arkasında” diye konuşmuştu.

Perinçek’in iktidar elindeymiş gibi davrandığını kaydeden Davutoğlu şöyle konuşmuştu:

 “Perinçek iktidar ortağıymış gibi toplumun önüne çıkarılıyor. Bizim görüşlerimizin ifade edilmesi yasaklanırken ne hikmetse binde 25’lik bir parti gündemi belirleyebiliyor. Cumhurbaşkanı herkese ayar veriyor. Perinçek’e neden veremiyor? Şamil Tayyar ayar vermek istedi. O da görevden alındı. Demek ki bir pazarlık var perde arkasında. Cumhurbaşkanı çıksın açıkça bu küçük marjinal parti haddini bilsin diyemiyor” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN