Peşmergeden PKK'ya 'bölgeyi terk et' resti

Peşmergeden PKK'ya 'bölgeyi terk et' resti

IKBY'ye bağlı Peşmerge güçlerinin Sincar cephesindeki komutanlarından Kasım Dirbo, 'Terör örgütü PKK'nın yılbaşından sonra bölgede barınamayacağını' belirtti.

Dirbo, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "PKKiçin en iyisi geç olmadan bir an önce Sincar'ı terk etmesidir." ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın farklı isimlerle Sincar bölgesinde konuşlanmasına tepki gösteren Dirbo, "Ne şekilde olursa olsun PKK'nın yılbaşına kadar buraları terk etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl terör örgütlerinin bölgemizde yeri olmayacaktır. Onları tamamen temizleyeceğiz." sözlerini kaydetti.

'YABANCI UNSURLARI KABUL EDEMEYİZ'

Sincar ve çevresini sadece Peşmerge güçlerinin kontrol edeceğine dikkati çeken Dirbo, "Bölgenin bir an önce terk edilmesi PKK'nın hayrına olacaktır. Bu sınırlarda yabancı unsurların varlığını kabul edemeyiz." dedi.

Terör örgütü DEAŞ'ın elinde kalan birkaç köy ve bölgeyi de kısa sürede temizleyeceklerini savunan Dirbo, bundan sonraki süreçte bölgede istikrar ve huzurun hakim olmasını istediklerini dile getirdi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani de daha önce yaptığı bir açıklamada, "PKK'nın Şengal'de işi yoktur. Orayı terk etmelidirler." demiş ve örgütün bölgeyi terk etmemesi durumunda farklı seçeneklerin devreye gireceği sinyalini vermişti. Başbakan Neçirvan Barzani de "Şengal'de ne olacağına oranın halkı karar verecektir. PKK ve diğer yabancı unsurlar Şengal halkı adına konuşamaz ve karar veremez." ifadelerini kullanmıştı.

Suriye sınırındaki stratejik Sincar ilçesi, Musul kent merkezinin 120, Telafer ilçesinin ise 45 kilometre batısında bulunuyor. Terör örgütü PKK, buradan sınırın Suriye tarafındaki YPG'lilerle doğrudan temasa geçebiliyor.

AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN