Petrolde 7 yılın en kötü mayıs performansı

Petrolde 7 yılın en kötü mayıs performansı

Petrol, küresel ticaret gerginliğinin tırmanarak enerji talebindeki artışı gölgede bırakmasıyla yedi yılın en kötü mayıs performansını kaydetti.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar cuma günü yüzde 5.5 düştü. Yatırımcıların altın ve ABD Hazine tahvillerine yönelerek riskli varlıklardan çıkışıyla birlikte riskli varlıklardan kaçışı hisse senetleri üzerinde de baskı yarattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika'yı ABD'ye yasa dışı göçmenler nedeniyle tehdit etmesi halihazırda kötümser olan küresel ticaret beklentilerini olumsuz etkiledi.

OPEC üretim kısıntılarının etkisi ve Venezuela, İran ve diğer tedarikçilerdeki krizlerin etkisiyle yıl başından bu yana kazançlarını yüzde 40'a kadar çıkaran petrol, nisan zirvesinin ardından ABD - Çin ticaret tartışmasının sertleşmesiyle yüzde 19'dan fazla düştü. 

Infrastructure Capital Advisors LLC'den Jay Hatfield, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin küresel büyüme endişelerine dikkat çekerek "İnsanlar küresel GSYİH'nin azalacağından korkuyor." dedi.

YÜZDE 16 DÜŞTÜ

Nymex'te işlem gören Temmuz vadeli WTI kontratı 3.09 dolar düşüşle varil başına 53.50 dolar seviyesinden kapattı. WTI kontratı mayısta yüzde 16 düşerek 2012 yılından bu yana en kötü mayıs performansını kaydetti.

Londra'da işlem gören temmuz vadeli Brent petrol kontratı 2.38 dolar kayıpla varili 64.49 dolardan kapattı. Küresel petrol göstergesi ile WTI petrolü arasındaki prim 10.99 dolar ile yaklaşık bir yılın en yüksfek seviyesine çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN