Peugeot 301 yeni yüzünü gösterdi

Peugeot 301 yeni yüzünü gösterdi

Peugeot’un giriş modeli olan 301 yeni yüzüne kavuştu. Dizel ve benzinli motor seçenekleriyle yollara çıkmayı bekleyen model, markanın yeni tasarım anlayışını tekrar tazeledi.

Fransız üretici Peugeot’un Türkiye’de en çok sattığı modellerinden olan 301 yeni yüzüne kavuştu. 2016 yılının ilk 10 ayında 9 bin adeti geçen satış rakamıyla dikkat çeken model, markanın özel tüketim vergisi mağduru olmayan modellerinden biri. İlk olarak 2012 yılında yollara çıkan araç, 4 yılda tüm dünyada 360 bin adetten fazla satış gerçekleştirdi.

Yeni Peugeot 301, güçlü ve dayanıklı bir görünüm, geniş yaşam alanı ve dinamik sürüş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Markanın yeni modellerinde olduğu gibi yeni yenilenen sedan modelinde burun tasarımını da büyük ‘Aslan’ logosuna ev sahipliği yapan dik konumlu ön ızgara ve dinamik tasarımlı ön tampon domine ediyor. Bu versiyonla birlikte yeni eklenen LED farlar, sis farları ve tampondaki geniş hava girişlerini ön plana çıkartıyor. Araca 640 litrelik bir bagaj eşlik ediyor. Aracın iç mekanı da ufak değişikliklere uğramış.

Orta konsolun en üstünde gümüş bir çerçeveyle vurgulanan 7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran yer alıyor. Yeni nesil ünite Tom Tom navigasyon ve geri görüş kamerası için ara yüz olarak görev yapıyor. Merkezi ekranın altında iklimlendirme sisteminin kumanda paneli yer bulurken elektrik kumandalı camların düğmeleri ise vites kutusunun sol ve sağ yanında konumlandırılıyor. Sürücü ayrıca sesli komut sistemi üzerinden navigasyon, telefon ve medya fonksiyonlarına da erişim sağlayabiliyor. Hız sınırlama/sabitleme sistemi daha güvenli ve daha konforlu bir sürüş sunarken ESP, ABS, EBA ve lastik basınç kontrol sistemi (TPMS) gibi elektronik yardımcılar ise sürüş güvenliğini destekliyor. Aracın fiyatıyla ilgili şu anda bir bilgi yok fakat yine de ÖTV oranlarını düşünürsek 40 binlik dilime girmeyeceği yönünde. 301’in dinamik şasisi ileri teknolojinin nimetlerinden yararlanan modern motorlarla destekleniyor.

DİZEL VE BENZİNLİ MOTOR

* 301’de yeni nesil benzinli ve dizel motorlar görev yapıyor.

* 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilen 1.2 litrelik PureTech ünite 82 beygir gücünde.

* 1.6 litrelik VTi motor ise 115 beygir güç üretirken manuel şanzımanın yanında tam otomatikle de sunuluyor.

* 1.6 litrelik BlueHDi ünite dizel ailesinden ve 100 beygir veya 92 beygir seçenekleriyle yer alıyor. İki versiyonda manuel şanzımana sahip. Yeni Peugeot 301, İspanya’daki Vigo tesislerinde üretiliyor ve PSA Grubunun en gelişmiş üretim standartlarından yararlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN