Pınar Gültekin kimdir? Pınar Gültekin’i kim, nasıl öldürdü? (Pınar Gültekin olayı)

Pınar Gültekin kimdir? Pınar Gültekin’i kim, nasıl öldürdü? (Pınar Gültekin olayı)

5 gündür kayıp olan ve tüm ekiplerin aradığı Pınar Gültekin’in ormanlık alanda cansız bedeni bulundu. Twitter’da ismi TT listesinde en üst sıraya yükselen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dâhil birçok ünlü ismin hakkında tweet attığı Pınar Gültekin olayı, tüm Türkiye’yi ağlattı…

Muğla’da üniversite okuyan Pınar Gültekin’den 5 gündür haber alınamıyordu. İlk başta ablası ona ulaşamamış, telaşlanınca da annesiyle birlikte Pınar’ın yaşadığı yere gelmişti. Ekiplerin arama çalışmaları sonuç verdi ve maalesef acı haber ulaştı. Sosyal medya kullanıcıları, özellikle Twitter’da TT olan talihsiz kız için, ‘’Pınar Gültekin kimdir? Kim, nasıl öldürdü?’’ sorularına yanıt arıyor…

PINAR GÜLTEKİN OLAYI NEDİR?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’e, 16 Temmuz 2020 Perşembe gününden beri haber alınamıyor. Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesindeki evinden çıkan Pınar Gültekin’e İstanbul’da yaşayan ailesi ulaşamayınca telaşlandı. Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Muğla’ya gelerek jandarma ekiplerinde kayıp ihbarında bulundu.

Ekiplerin ivedi bir şekilde harekete geçmesinin ardından Pınar Gültekin’i arama çalışması başlatıldı. Son olarak merkezdeki AVM ve Akyaka Mezarlığı civarında görülen Pınar Gültekin, güvenlik kameraları üzerinden takip edilmeye başlandı.

MAALESEF CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan özel ekiple çalışmalar devam ederken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerleşik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi bulunduğuna dair ihbar alındı. Bölgede incelemelerde bulunan ekipler, cesedin 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin’e ait olduğunu gördü.

PINAR GÜLTEKİN’i KİM, NASIL ÖLDÜRDÜ?

Boğularak öldürüldüğü tespit edilen Pınar Gültekin'in cenazesi, savcının incelemesinin arkasından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla alakalı soruşturmayı devam ettiren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Pınar Gültekin'in kaybolmadan evvel bir kişi ile AVM’de oturduğu, arkasından da bu kişiyle beraber buradan ayrıldığı tespit edildi.

Pınar Gültekin'in en son görüldüğü kişi gözaltına alındı. Genç kızın öldürülmesiyle alakalı gözaltına alınan şüpheli, eski erkek arkadaşı C.M.A. çıktı.

Şüphelinin kısa bir zaman evvel kendisini terk eden Pınar Gültekin’le tekrardan beraber olmak istediği, fakat Pınar Gültekin’in kabul etmemesinin ardından cinayeti işlediği öğrenildi.

ÖNCE DÖVDÜ, SONRA BOĞDU

Yapılan araştırmalarda Pınar Gültekin’in otomobiline alan şüpheli, genç kızı kendisine ait olan bir bağ evine götürdü. Burada yaşanan tartışmada Pınar Gültekin’i döverek bayıltan C.M.A., genç kızı boğarak öldürdü.

Pınar Gültekin’in cansız bedenini de varile koyup, ormanlık alana götürüp atan C.M.A.'nın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği bildirildi.

Evli ve 1 çocuğu olduğu öğrenilen 32 yaşındaki C.M.A. Pınar Gülteki'i kıskançlık nedeniyle aralarında çıkan kavgada elleriyle boğup, öldürdüğünü, ormanlık alanda cesedini çöp varilinde yakıp, üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Pınar Gültekin’in varil içerisinde üzerine beton dökülmüş yanmış cesedine ulaşıldı. Katil ilk beyanında Pınar Gültekin'i suçladı.

Ekipler, saat 05.00 sıralarında bölgede bulunan çöp varilini kesip, Gültekin'in yanmış cesedine ulaştı.

Pınar Gültekin'in katili C.M.A.

İLK BEYANLARINDA PINAR'I SUÇLADI

Pınar'ı katleden katilin ilk beyanları, hurriyet.com.tr aracılığıyla paylaşıldı. C.M.A., Pınar'ın ilişkilerini eşine söylemekle tehdit ettiğini iddia ederek, kendisinden para istediğini söyledi. O gün de para istediğini ve parayı vereceğini ileri süren katil, birden tartıştıklarını ve sinirlenerek bir anlık öfke ile Pınar'ı öldürdüğünü itiraf etti.

BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Pınar'ın katledilmesinin yürekleri yaktığını ifade ederek, "Bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.

Pınar'ın katili tutuklanarak cezaevine gönderildi...

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Sosyal medya platformu Twitter'da da Pınar Gültekin olayı büyük yankı uyandırdı. Twitter'da ''#pinargultekin'' etiketi gündemde en üst sıraya yerleşirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dâhil olmak üzere birçok çok ünlü isim, kurum ve kuruluşun yanı sıra Twitter kullanıcıları da Pınar Gültekin ile ilgili tweet attı.

PINAR GÜLTEKİN'LE İLGİLİ ATILAN TÜM TWEETLER İÇİN TIKLAYIN

İşte Pınar Gültekin ile ilgili atılan tweetlerden bazıları:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN