PKK Sincar’da, Ankara takipte

PKK Sincar’da, Ankara takipte

PKK’nın Sincar’daki varlığının sürdüğü, Türkiye’nin Irak’la ikili görüşmelerle bölgeyi ve süreci yakından takip ettiği öğrenildi. Örgütün bölgeden çıkarılması için belli bir süre tanınmadığı ancak her an müdahaleye hazır olunduğu mesajının verildiği bildirdi.

HİLAL ÖZTÜRK/İSTANBUL

Türkiye’nin PKK’yı yurt içinde de yurt dışında da bitirme stratejisiyle kararlı operasyonlar yürütmesi, örgütün isim ve üniforma değiştirmek hatta yeni parti kurmaya kadar gizlenmek için her yolu denemesine neden oldu. Afrin’den hemen sonra Kuzey Irak’ta operasyonları sürdüren Türkiye, Sincar için de tetikte. KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre terör örgütü YBŞ adıyla Sincar’daki varlığını sürdürüyor. Türkiye ise Irak’ın PKK’yı ‘ben temizleyeceğim’ sözünü yerine getirmesini bekliyor. İkili görüşmelerde Irak’a belli bir süre verilmediği ancak tehdit algısına göre TSK’nın her an müdahaleye hazır olduğunu bildirdiği öğrenildi. Sincar’ın temizlenmesine kadar takipte ve teyakkuzda olunacağı mesajı iletildi. Öte yandan Sincar’daki Peşmerge komutanlarından Kasım Şeşo, PKK’ya bağlı farklı isimler altında silahlı grupların bölgede varlık göstermeye devam ettiğini söyledi. Şeşo “PKK’ya bağlı silahlı gruplar farklı isimler altında Şengal’de (Sincar) varlık göstermeye devam edip, Haşdi Şabi ile dayanışma içerisindeler” iddiasında bulundu. Ancak kaynaklar PKK’nın hangi adla olursa olsun Haşdi Şabi’nin içine giremeyeceğini belirtti. Terör örgütünün her kılığa girme gayretinde olduğunu ifade eden kaynaklar, Haşdi Şabi’nin de PKK’lı teröristleri bünyesine almayacağını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN