PKK'dan kaçanların ziynet eşyaları teslim ediliyor

PKK'dan kaçanların ziynet eşyaları teslim ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonu sürdüren güvenlik güçlerince evlerde bulunan para ve ziynet eşyaları, sahiplerine teslim edilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğüne ulaştırıldı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor. 

Güvenlik güçleri, terör saldırılarından dolayı yaşadıkları mahalleri terk etmek zorunda kalan ailelerin evlerine teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik çalışmalar da yürütüyor.

Ekipler, arama çalışmalarında, bazı ev sahiplerinin konutlarından ayrılırken yanlarına almaya fırsat bulamadıkları altın ve paralara da rastlıyor.

16-02/13/dd-para

Bu kapsamda bir evde N.B'ye ait pasaport ve yaklaşık 4 bin lira ile başka bir konutta C.D'ye ait pasaport ve bir miktar ziynet eşyası bulan güvenlik güçleri, bunları tutanak karşılığı Sur Emniyet Müdürlüğüne teslim etti.

Para ve altınların sahiplerine ulaştırılması için çalışma yapıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN