PKK'dan tek taraflı eylemsizlik sinyali

PKK'dan tek taraflı eylemsizlik sinyali

Operasyonlarla iyice köşeye sıkışan PKK'nın, 1 Kasım erken genel seçimleri öncesinde "HDP'nin zaferine katkı sunmak için" tek taraflı eylemsizlik kararı almaya hazırlandığı iddia edildi.

Örgütün eylem birimlerine, "eylemleri durdurmaya hazır olun" talimatı verilirken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, HDP'nin zaferine katkı sunmak için örgütün tarihi bir tutum takınacağını açıkladı.

"Tek taraflı ateşkes" ve eylemsizlik

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle terör örgütü, kendi içinde, "tek taraflı ateşkes" ve eylemsizliği tartışıyor. Yapılan tartışmalarda, seçim süresince eylemlere ara verilmesi düşüncesi kabul gördü.

"Önceki sınırlara çekilmeye hazır olun"

Örgütün eylem birimlerine "saldırıları durdurmaya ve önceki sınırlara çekilmeye hazır olun" talimatı verdiği ileri sürüldü.

Özgür Gündem gazetesinde, "Yargılanma zamanı yakın" başlığıyla yayımlanan yazısında Hozat, örgütün seçim süresince eylem yapmayacağı sinyalini verdi. Hozat'ın bu yönlü ifadesinin örgütün kısa süre içinde "tek taraflı ateşkes" ilan edeceği şeklinde algılanıyor.

"Tarihi yargılama süreci" safsatası

Hozat yazısında, "Erdoğan ve Davutoğlu yönetimi, kadınlar, Kürtler öncülüğünde demokratik özerklik inşasıyla ve HDP’nin 1 Kasım’da elde edeceği ikinci zaferle tarihi yargılama sürecine girecektir. Özgürlük hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP’nin planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN