PKK’ya Irak’ta pençe harekatı

PKK’ya Irak’ta pençe harekatı

TSK, Kuzey Irak’taki PKK kamplarını hem havadan hem karadan kıskaca aldı. Geniş kapsamlı süpürme harekatında obüsler ‘yumuşatma’ yaptı. Ardından SİHA ve jetler Hakurk’taki terör yuvalarını bombaladı. Son aşamada bordo bereliler sınır ötesine sızdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK kamplarının bulunduğu yerlere harekat başlatıldı. Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor. ‘Pençe Operasyon Planı’nda önceki gün akaşam saat 20.00’de Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta teröristlerin yuvalandıkları yerlerle ilgili yoğun planlama ve hazırlık çalışmalarının ardından düğmeye basıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tarafından Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden gece boyunca sevk ve idare edilen harekat, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtalarının atışları ile başladı. Öncelikli olarak aralarında Fırtına obüslerinin de bulunduğu ateş destek araçları teröristlerin bulunduğu hedeflerini ateş altına aldı. Top atışlarının ardından bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait savaş uçakları sevk edildi. Çeşitli ana jet üs komutanlıklarından kalkan savaş uçakları, belirlenen hedeflere bomba yağdırdı. Hava harekatında tanker uçaklar da görev alırken, harekat SİHA ve İHA’larla da desteklendi. 

Hedeflerin ateş altına alınmasının ardından bölgeye yönelik özel olarak eğitilmiş komandolar helikopterle alana indirildi. Gece harekat yapacak şekilde donanıma sahip uzman erbaşlardan oluşan komando birlikleri, hedeflerin imhasına yönelik sızma harekatı gerçekleştirdi. Ateş destek vasıtaları ve savaş uçaklarınca yapılan atışlarla teröristlerce kullanılan mağara, sığınak, barınak ve mühimmat depoları tam isabetle vuruldu. Operasyonun planlandığı şekilde başarı ile devam ettiğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı komando birliklerinin tespit edilen terör sığınaklarını imha ettiğini ve şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

19-05/29/karar_1-1559100423.jpg

Öte yandan güvenlik uzmanları pençe harekatının son derece önemli ve sonuca odaklı olduğunu söylüyor. Harekatın bölgedeki terör varlığına yönelik olduğunu belirten uzmanlar operasyonun sonunda terör örgütlerinin üst düzey elebaşlarının da etkisiz hale getirilmesinin mümkün olabileceğini vurguluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Pençe’ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik ‘Pençe Operasyon Planı’nda görev alan Mehmetçiklere başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum. Dualarımız sizlerle. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN