Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda koronavirüse yakalandı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda koronavirüse yakalandı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın koronavirüse yakalandığı açıklanırken durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberi duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Blazej Spychalski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Duda'ya dün uygulanan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. Kendisinin durumu iyi ve gerekli tüm tıbbi yardımı alıyor" dedi.

pp.jpg

Polonya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Blazej Spychalski

ÜLKE GENELİNDE KISITLAMA SİNYALİ

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Hükümet Kriz Yönetimi Ekibi'ne 24 Ekim Cumartesi gününden itibaren ülkenin tamamını kırmızı bölge kapsamına alınmasını tavsiye edeceğini açıkladı.

Başbakan Morawiecki, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

mr.jpg

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki

Son günlerde ülkede rekor düzeyde artış kaydedilen koronavirüs vakalarını değerlendiren Morawiecki, durumu kontrol altına alabilmek için yarınki toplantıda Hükümet Kriz Yönetimi Ekibi'ne 24 Ekim Cumartesi gününden itibaren tüm ülkenin "kırmızı bölge" kapsamına alınmasını tavsiye edeceğini söyledi.

NÜFUSUN YÜZDE 80'İ KIRMIZI BÖLGE KAPSAMINDA

"Bugün çok tehlikeli bir olgu ile karşı karşıyayız, ikinci dalga. Aynı şekilde söylemek gerekir ki belki bir de üçüncü dalga tehlikesi var. Çünkü bizler bugün itibarıyla Covid-19'a karşı aşı ya da ilaç bulunup bulunmamasına bağımlı durumdayız" diyen Başbakan Morawiecki, bugün halihazırda nüfusun yüzde 75-80'ine tekabül eden 317 il ve ilçenin zaten kırmızı bölge kapsamında olduğunu söyledi.

ÜLKEDE TOPLAM VAKA SAYISI 230 BİNE YAKLAŞTI

Polonya'da dün açıklanan verilerde 13 bin 632 kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edilmişti. Ülkede toplam vaka sayısı 228 bin 318´e ulaştı.

Ülkede 153 kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle, toplam can kaybının 4 bin 172'ye ulaştığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN