Pompeo, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüştü

Pompeo, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile telefonda görüştü. Pompeo, Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki doğrudan diyaloğun sağlanmasının ve savaşın bitirilmesinin önemine vurgu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Pompeo ve Gani arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Palladino, Pompeo'nun, Taliban ile barış müzakereleri kapsamında ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Khalilzad'ın rolüne vurgu yaptığı ve ABD'nin Afganistan'da kalıcı barışın sağlanması konusundaki kararlılığını dile getirdiğini belirtti.

Palladino şu şekilde devam etti:

"Bakan (Pompeo), ülke içindeki şiddete son verilmesinin önemine dikkat çekerken, barış müzakerelerinin devam etmesi için Afganistan hükümeti, Taliban ve diğer Afgan liderlerin gerekli tüm şartları sağlayarak masaya oturması gerektiğini vurguladı. Son olarak Afgan halkının 2001'den bu yana edindiği kazanımlara dikkat çeken Bakan, ABD'nin Afganistan ile kalıcı bir ilişki istediğini belirtti."

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN