Pompeo'dan Venezuela açıklaması: Askeri müdahale ihtimal dahilinde

Pompeo'dan Venezuela açıklaması: Askeri müdahale ihtimal dahilinde

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News kanalına verdiği röportajda Venezuela'daki duruma ilişkin açıklamada bulunarak, "Barışçıl geçişi tercih ederiz, ancak gereken buysa askeri müdahale de ihtimal dahilinde" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, CNN televizyonunda yaptığı açıklamada, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun dün sabah saatlerinde "ülkeyi terk edeceğini, ancak Rusya'nın onu kalması için ikna ettiğini" iddia etmişti ve "Bildiğimiz kadarıyla, sabah pistte onu götürecek bir uçak bekliyordu ve gitmeye hazırdı. Ancak Ruslar onu kalması için ikna etti" demişti. 

'CEZASIZ KALMAYACAKLAR'

Venezüella ldieri Nicolas Maduro da, kendisini Geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido tarafından başlatılan darbe girişiminin bastırıldığını açıklayarak suçluların cezasız kalmayacağını söyledi. Girişime katılanlar Anayasa ve toplum huzurunu hedef almaktan yargılanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN