Potanın Perileri Rio'da ilk galibiyetini aldı

Potanın Perileri Rio'da ilk galibiyetini aldı

Olimpiyatlara iki yenilgi ile giren Kadın Basketbol Takımımız, Japonya önünde fırtına gibi başladığı maçta zaman zaman zorlansa da, Lara Sanders’ın müthiş performansıyla kazandı.

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Rio Olimpiyatları’ndaki 3. maçında yenilgisiz Japonya’yı 76-62 ile devirdi, ilk galibiyetini elde edip çeyrek final için ümitlendi.

İlk iki maçta hücumda sıkıntı yaşayan Potanın Perileri, Japonya karşısında ilk çeyrekte 18’de 12 saha içi isabet sağlayınca 24-9’luk skoru yakaladı.

KAPTAN TAKIMI SIRTLADI

Boyalı alandan Sanders-Nevriye ikilisiyle etkili olurken, dışarıdan da Işıl ve Birsel’den gelen üçlüklerle coşan milliler, 18’de 38-13 ile farkı 25’e çıkardı. Son iki dakikadaki 10-0 Japonya serisine rağmen soyunma odasına 38-23 önde giden Türkiye oldu.

2. yarıya hücumda durgun başlayan ve 42-33 ile farkın 9’a inmesine engel olamayan milliler, Nevriye’nin üçlüğüyle rahatladı, alan savunmasına bir de Şebnem ile üçlük yollayan ay-yıldızlı ekibimiz, son çeyreğe de 57-39 galip girdi.

SANDERS GALİBİYETİ GETİRDİ

Olcay ile bir kez daha farkı 20 sayıya çıkardığı maçta Japonlar’ın Kurihara ile art arda bulduğu üçlüklerle skorun 36. dakikada 67-59’a gelmesine engel olamayan milliler, yine Sanders ile ayağa kalktı. 36 sayıyla oynayan devşirme oyuncumuz, Türkiye’yi galibiyete taşıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN