Prof. Dr. Ceyhan'dan 'BioNTech' açıklaması: Tek doz aşıya kesinlikle karşıyım

Prof. Dr. Ceyhan'dan 'BioNTech' açıklaması: Tek doz aşıya kesinlikle karşıyım

Akıllarda soru işareti yaratan, "Koronavirüse karşı tek doz aşı yeterli mi?" tartışmalarına Prof. Dr. Ceyhan'dan yanıt geldi. Ceyhan, net bir açıklamayla tek doz aşıya kesinlikle karşı olduğunu belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısıtlamalarla birlikte aşılama çalışmaları da devam diyor. Birçok ülke aşılamada hızlı yol almak için çabalarken iki doz şeklinde uygulanan aşıyla ilgili farklı açıklamalar da geliyor. Tartışma yaratan açıklamalardan biri olan 'tek doz aşı yapılabilir mi?' sorusuna Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan açıklama geldi.

'TEK DOZ AŞIYA KARŞIYIM'

Kanal D'de canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı 'Neler Oluyor Hayatta' programına bağlanan Prof. Dr. Ceyhan, "BioNTech aşısında tek doz yeter" tartışmasına ilişkin konuşarak “Tek doz aşıya kesinlikle karşıyım” dedi. Ayrıca mutant virüsün çocuklarda görüldüğünü de belirten Prof. Dr. Ceyhan, yoğun bakımların dolu olduğunu açıkladı.

'TOPLUMUN YÜZDE 75'İ AŞILANMALI'

Kovid-19'un kalp-damar hastalıklarını tetiklediğini belirten Prof. Dr. Ceyhan, virüsün damar içi pıhtılaşmayı artırdığını vurguladı ve tütün kullananların entübe olmadığı söylentisinin kesinlikle yanlış olduğunun altını çizdi. Tütün kullananlarda hastalığın 32 kat daha ağır seyrettiğini söyleyen Ceyhan, kovid-19 geçirenlerin antikor oranlarına güvenmemeleri gerektiğini de belirti.

Devam eden aşılama hakkında da konuşan Ceyhan, toplumun yüzde 75'inin aşılanması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN