Profesör Ceyhan'dan kritik uyarı: Türkiye mutant virüslerin güzergahı haline gelebilir

Profesör Ceyhan'dan kritik uyarı: Türkiye mutant virüslerin güzergahı haline gelebilir

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ceyhan'dan normalleşme sonrası kritik bir uyarı geldi. Ceyhan, ''Yanlışın neresinden dönersek kârdır'' diyerek, eğer gerekli önlemler alınmazsa Türkiye'nin mutant virüslerin güzergahı haline gelebileceğini söyledi.

Normalleşmenin ardından kalkan kısıtlamalarla beraber vatandaşlar sokağa akın etti. Ancak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Uzmanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, önlemler artırılmazsa Türkiye'nin mutant virüslerin güzergahı haline gelebileceğini yönünde ciddi bir uyarıda bulundu.

Mutant virüslerin artmasını kolaylaştıran faktörlerin ortada olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, şu anda ne yazık ki Türkiye’nin bu hataların tamamını yaptığına dikkat çekti.

'TÜRKİYE MUTANT VİRÜSLERİN GÜZERGAHI OLABİLİR'

Dünya'dan Yasemin Salih'e konuşan Prof. Dr. Ceyhan, "Mutant virüslerin artmasını kolaylaştıran faktörlerin başında yurt dışından girişlerin yeterince kontrollü yapılmaması geliyor. Diğer faktörler ise yurt içi seyahatlerin kısıtlanmaması, toplum aşılamasının hızla tamamlanamaması, etkisiz veya az etkili antiviral ilaç kullanımı ve son olarak da virüs yayılımını önlemek için gereken tedbirlerin gevşemesi. Bakıldığında Türkiye bunların tamamını yapıyor" dedi.

Bilim insanları olarak aylardır bu önlemlere dikkat çektiklerini ancak düzenleme yapılmadığını anlatan Ceyhan, "Yanlışın neresinden dönersek kârdır. Şimdi normalleşmeden bahsediliyor. Ne yazık ki her şeyin serbest bırakılması için hiç de uygun bir ortam yok. Dikkat etmezsek Türkiye mutant virüslerin güzergahı haline gelebilir. Mutant virüs sayısı günlük vaka sayısıyla birlikte artıyor. Önlemlerin kaldırılması da buna katkı sağlamaya başladı" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN