Pürüzsüz cildin sırrı doğru besinleri tüketmek!

Pürüzsüz cildin sırrı doğru besinleri tüketmek!

Akne, sürekli mücadele gerektiren bir problemmiş gibi görünebilir. Ama temiz ve mükemmel bir cilt için uygulayabileceğiniz basit formüller var. Bunlardan ilki ve en önemlisi doğru beslenmek!

Makyajınınızı her gün çıkarıyor, cildinizi nemli tutmak için bir galon suyla yıkıyor ve tüm bunları yapmadan önce el temizliğine dikkat ediyorsunuz ve hala cildiniz problemli mi? Aslında cilt problemleri, bakımla değil yediklerimizle de alakalı olabilir. Uzmanlar, yanlış beslenmenin cilt sağlığını tehdit ettiğini ortaya çıkardı. 

Yağlı balıkları tercih edin

Balıkta bulunan çinko, hormonların salınımını kontrol eden önemli bir mineral. Balık, aynı zamanda sağlıklı bir cilde sahip olmayı destekleyen A vitamini de içeriyor. Akne problemiyle savaşıyorsanız, somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıkları yemeye çalışın. NutriCentre’ın teknik beslenme uzmanı Elouise Bauskis, “Somon, sardalye, hamsi ve ringa balığı gibi derin deniz balıkları, yağlı olduklarından ve yüksek miktarda omega 3 içerdiklerinden, vücuttaki hormonal denge üzerinde etkili oluyor ve genellikle akneyi azaltıyor” diyor. Balık yağları da aynı zamanda, cilt üzerinde dengeleyici ve nemlendirici etkiye sahip.

İnek sütü yerine soya sütünü deneyin

En büyük suçlularından biri de süt ürünleri! Araştırmacılar, sütün, akne ile sonuçlanan cilt problemlerinde artışa sebep olacak bir madde içerdiğini keşfetmiş. Webmd.com’un cilt uzmanı William Danby’e göre süt, deride yağ bezlerinin oluşumunu destekleyen testosteron bileşenleri içeriyor. Dermatolog Cheryl Karcher, “Hastalarıma sütü kesmelerini söyledim ve akneleri ciddi yönde iyileşme gösterdi. Süt olmadan da dengeli beslenmek mümkün. Sütten vazgeçemiyorsanız badem ve pirinç sütünü deneyin” diyor.

Selenyum akne ile savaşma yeteneğini artırıyor

Selenyum açısından zengin bir diyet, cildin akne ile savaşına destek verebilir. En iyi bilinen anti-oksidan olmasa da, selenyum; buğday tohumu, sarımsak, yumurta, esmer pirinç, ton balığı ve somon balığı ve fındıkta bulunuyor. Bu besinler E Vitamini de içerdiğinden cildin akne ile savaşma yeteneğini artırıyor. Elouise Bauskis, “Selenyum karaciğerin detoksifikasyonu için çok önemli. Karaciğer ne kadar temizse ve ne kadar düzgün çalışıyorsa, akne ve sivilce oluşumu da o kadar azalır” diyor.

15-07/02/blog-carrot-cut-stem.jpg

 Beta karoten cilt problemleri için en özel besin

Cildin en iyi dostlarından biri de beta karoten. Tatlı patates, havuç ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunan madde sağlıklı bir cilt için anahtar görevinde. Bauskis¸” Beta karoten, düzgün bir cilt fonksiyonu ve bakımı,  akne tedavisi için özel bir besin öğesidir. A vitamini bir öncüsü beta karoten, derinin korunması için çalışan kuvvetli bir antioksidandır” diyor.

Nemli cilt için üzüm çekirdeği yağı

Kırmızı üzüm de antioksidan için iyi bir kaynak ve cilt hastalıklarından koruyan kimyasallar içeriyor. UCLA Sağlık Bilimleri Bölümü'nden araştırmacılar, üzümün akneye neden olan bakterilerin büyümesini engellediğini kanıtlıyor. Üzüm çekirdeği yağı, akne tedavisinin yanı sıra cildi nemlendiriyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN