Putin'den Trump'a silahsızlanma çağrısı: Diyalog görüşmelerine hazırız

Putin'den Trump'a silahsızlanma çağrısı: Diyalog görüşmelerine hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Trump'a silahsızlanma ile ilgili diyalog çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile silahsızlanma ve stratejik istikrar konusunda diyaloğu hızlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

Putin, bu konuyu Japonya’da düzenlenen G20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü ifade etti.

İtalya’da yayınlanan Corriere della Sera gazetesine konuşan Putin, “Silahsızlanma konusunda somut önlemlere ulaşmanın, uluslararası istikrara da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Rusya’nın bu konuda siyasi iradesi mevcut. Bundan sonrası ABD’nin kararına bağlı.” dedi.

Putin, ABD’nin de son dönemde Rusya ile daha geniş bir stratejik gündemle diyaloğu hızlandırmayı düşünmeye başladığı izleniminde olduğunu sözlerine ekledi.

DENİZALTI NÜKLEER ARAŞTIRMA YAPIYORDU

Bu arada Putin, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği denizaltının nükleer enerjiyle çalıştığını kabul etti.

Reuters’in haberine göre Moskova Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşen Putin, ilk kez yangın çıkan denizaltının nükleer enerji ile çalıştığını kabul etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan daha önce yapılan bir yazılı açıklamada, Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen su altı araştırma gemisinde biyometrik ölçümlerin yapıldığı sırada yangın çıktığı belirtilmişti.

Rus basınında çıkan bazı haberlerde ise yangının "Loşarik" adıyla bilinen ve nükleer enerjiyle çalışan istihbarat denizaltısında çıktığı yazılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN