PYD'lilerden sınırda tahrik

PYD'lilerden sınırda tahrik

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD kontrolünde bulunan Afrin'de 300 kişilik bir grup Türkiye sınırı yakınlarında halay çekerek Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Bunun üzerine bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi.

Suriye'nin PYD denetimindeki Afrin bölgesinde 300 kişilik grup öğle saatlerinde Türkiye sınırına geldi ve Kürtçe sloganlar atarak halay çekti. Türkiye tarafından da görülen PYD yandaşı grup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çatışmaları protesto edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine slogan attı.

PKK’nın Suriye kanadı PYD yandaşı olan ve Kilis'in Süngütepe Köyü karşısındaki Afrin bölgesindeki 300 kişilik, öğle saatlerinde sınıra yakın bir noktada toplandı. Türkiye sınırından görülen ve bir bölümü araçlarla bölgeye gelen kalabalık, slogan atıp, halay çekti. PYD taraftarlarının sınırda toplanıp, sık sık Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmaları protesto eden ve Kürtçe konuşan kalabalıktakilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine de slogan attığı duyuldu. 

Zırhlı araçlar sevk edildi

Hareketlilik ardından 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'ndan çok sayıda asker zırhlı araç ile sınır hattına sevk edildi. Bölgede askerlerin zırhlı araç ile önlem alması ardından, Suriye tarafındaki kalabalık 1 saat sürdürdüğü protestoyu sonlandırarak Afrin tarafına döndü.

KİLİS/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN