Rabia Naz soruşturmasında ambulans şoförü de ifade değiştirdi: Abarttım, sohbet ağzıyla ifade verdim

Rabia Naz soruşturmasında ambulans şoförü de ifade değiştirdi: Abarttım, sohbet ağzıyla ifade verdim

Rabia Naz soruşturmasının kilit isimlerinden tanık Mürsel Küçükal'ın ifade değiştirmesinin ardından olay günü Rabia Naz'ı taşıyan ambulans şoförü de ifade değiştirdi. Olay günü "Çocuğu ilk gördüğüm herhangi bir kan izi yoktu ama çocuğun saçından ayağına kadar her tarafına hızar tozu bulaşmıştı" ifade veren Mehmet Yetim, sözlerini 'abarttığını' belirterek şunları kaydetti: Çocuğun her tarafı toz içerisindeymiş gibi anlaşılacak sözlerim doğru değildi. Abarttım. Sohbet ağzıyla ifade verdim. Bu şekilde bir ifade verdiğim için pişmanım.

Giresun'un Eynesil ilçesinde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma devam ederken, dosyanın seyrini bir kez daha değiştirecek bir gelişme yaşandı. Rabia Naz soruşturmasının kilit isimlerinden tanık Mürsel Küçükal'ın ifade değiştirmesinin ardından olay günü Rabia Naz'ı taşıyan ambulans şoförü Mehmet Yetim de ifade değiştirdi.

BirGün'ün haberine göre, başta Rabia Naz Vatan olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi milletvekillerine gönderilen soruşturma dosyasına göre olaya müdahale eden ambulans şoförü, baba Şaban Vatan'ın 'detayları' sormasının ardından ifade değiştirdi.

VATAN İLE BİR ARAYA GELDİ, İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Soruşturma dosyasına göre, Rabia Naz’ı hastaneye götüren ambulans şoförü Mehmet Yetim, olay günü verdiği ifadesinde "Çocuğu olay yerinde ilk gördüğüm zaman herhangi bir kan izi yoktu ama çocuğun saçından ayağına kadar her tarafına hızar tozu bulaşmıştı" dedi.

Bir süre sonra baba Vatan, şoför Yetim ile bir araya geldi. Rabia Naz'ın olay yerine yakın metruk bir binada kızının görüldüğünü hatırlatan baba Vatan, şoför Yetim'i buraya götürerek yerdeki tozları gösterdi ve benzeyip benzemediğini sordu.

"ABARTTIM, SOHBET AĞZIYLA İFADE VERDİM"

Yetim, bunun üzerine ifadesini değiştirerek "Çocuğun her tarafı toz içerisindeymiş gibi anlaşılacak sözlerim doğru değildi. Abarttım. Sohbet ağzıyla ifade verdim. Bu şekilde bir ifade verdiğim için pişmanım. Aslında çocuğun saçlarında çok küçük toz parçaları vardı" ifadelerini kullandı.

Amca Muhammet Vatan ise ifadesinde hastaneye getirildikten yaklaşık iki saat sonra ölüm haberini aldıklarını bildirerek "Savcı ölüm haberini verdikten sonra beni morga aldı. Araba çarptığını söyledim ama bana 'Bulgularımıza göre düştü' dedi" şeklinde ifade verdi.

NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturma, KARAR'ın manşetleriyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Trafik kazası bulgularına rağmen olayın 'intihar' olarak kayda geçirilerek soruşturma açılmamasına itiraz eden baba Şaban Vatan'ın mücadelesinin ardından Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu devreye girmişti. HSYK'nın görevlendirdiği müfettişin 'kaza olabilir' raporu, olay yeri polislerine soruşturma açılması, 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verilmesiyle soruşturma yeni bir boyut kazanmıştı.

31 Mart seçimlerinde yeniden seçilemeyen eski Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeninin Rabia Naz'a çarptıktan sonra küçük kızı evin önüne bıraktığı iddiasını dile getiren baba Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi dosyayı kapatmaya çalışmakla suçlamıştı. Canikli ise baba hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve basın açıklamasıyla kendisini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN