Rabia Naz’ın ölümünde adli tıp raporu tartışması

Rabia Naz’ın ölümünde adli tıp raporu tartışması

Türkiye’nin dikkatle izlediği Rabia Naz’ın şüpheli ölümünde dün önemli bir gelişme yaşandı. Baba Vatan, İçişleri Bakanı Soylu ile 2 saatlik bir görüşme yaptığını kaydederek, “Kesin sonuca ulaşılması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti” dedi. Vatan ayrıca, bazı hukukçularla görüşmesinden sonra İstanbul Adli Tıp raporunun örtbas doğrultusunda hazırlandığını ileri sürdü.

Giresun’da geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın şüpheli ölümünde sil baştan başlayan soruşturma sürüyor. Kayıtlara “yüksekten düşmeye bağlı intihar” olarak geçen küçük kızın ölümü hakkında iddialarda bulunan baba Şaban Vatan, “Kızıma ticari bir araç çarptı. Çarpanlar kızımı evimizin önüne bırakıp kaçtı” dedi. Babanın iddiaları hakkında üç gün önce konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, 8 ay önce müfettiş görevlendirdiğini ve düşmesinin tersinde  hiçbir şey bulunamadığını kaydetti. Dün de, İçişleri Bakanı Soylu, baba Vatan’ı aradı. Vatan, iki saat süren görüşme hakkında açıklama yapıp “Sayın bakan, uzun bir araştırma yapıldığını ve müfettişlerin bu zamana kadarki süreçte kesin olarak olay şu şekildedir diyebilecekleri bir detaya ulaşamadıklarını söyledi. Ama olayın peşini bırakmayacaklarını, yeniden bir çalışma başlattıracağını, devlet olarak olayın kesin sonuca ulaşması için ne gerekirse yapacaklarını belirtti. Konuşma bize güven verdi. Olayın üzerine daha da hassasiyetle gidileceğine emin oldum” dedi. 

Vatan ayrıca İstanbul’da bazı hukukçular ile görüşmesinden izlenimler de aktardı. Hukukçuların değerlendirmesi sonucu İstanbul Adli Tıp raporunun örtbas istekleri doğrultusunda hazırlandığının ortaya çıktığını iddia eden Vatan, “Fiziki değerlendirmede yüksek yerden atlamada vücudun ağırlık olan kısmının önce yere çarptığı testlerle ispat edilmiş. Ayak kısmı ise son temas yeri” şeklinde konuştu. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, olayda yaralanmaların çatıdan düşmeyle mümkün olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN