Rasulayn’da belediye binasına SMO birlikleri Türk bayrağı astı

Rasulayn’da belediye binasına SMO birlikleri Türk bayrağı astı

Barış Pınarı Harekatı ile temizlenen Rasulayn'da belediye binasına Türk bayrağı asıldı. Tuzaklanan çok sayıda patlayıcı nedeniyle arama, tarama ve imha çalışmalarının sürdüğü kentte, ABD tarafından teröristlere verilen zırhlı araçlar da görüntülendi.

Suriye’nin Rasulayn kentinde teröristlerin sözde karargah olarak kullandığı belediye binasına Suriye Milli Ordusu (SMO) birlikleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

Başta belediye binası olmak üzere kent merkezinin güvenlik kameraları donatıldığı görülürken, teröristlerin şehir merkezi ve kritik noktaları bu kameralarla gözetledikleri belirlendi. Ayrıca teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’nun (MSO) birlikte başlattığı harekatı da bu kameralarla takip ettiği tahmin ediliyor.

ŞEHİRDE İMHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şehrin birçok bölgesinde tuzaklanmış çok sayıda patlayıcıya rastlanması nedeniyle kentte arama, tarama ve imha çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Olası saldırılara ve patlayıcılara karşı kentte güvenli hatlar oluşturulurken, TSK tarafından eğitilen SMO birlikleri yine TSK unsurları ile birlikte nöbet tutarak, oluşturulan bölgelerde güvenliği sağlıyor.

TSK’nın özel donanımlı zırhlı araçlarla devriye attığı ve intikalde bulunduğu bölgede, gerçekleştirilen intikal ve devriyeler esnasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlemlendi. Türk sağlık ekiplerinin tam donanımlı şekilde hazır bekletildiği Rasulayn’da, ABD’nin terör örgütüne verdiği zırhlı araçlar da görüntülendi. Araçların üzerinde terör örgütünü simgeleyen yazılar dikkat çekti. Ayrıca teröristlere ait mevzilerin yerle bir edildiği, binaların ise sapasağlam ayakta olduğu görüldü.

RASULAYN/İHA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN