Referandum'da evet kesin gibi... AK Parti'de balkon konuşması için hazırlık başladı

Referandum'da evet kesin gibi... AK Parti'de balkon konuşması için hazırlık başladı

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçiminde yüzde 51'in üzerinde evet çıktı. AK Parti'nin kuvvetli olduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerde hayır önde olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı sistemine halk onay verdi. Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde balkon konuşması yapacak.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı sistemini oyladığı referandum sonuçları yüzde 52 evet, yüzde 48 hayır oyuyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandı. Türkiye genelinde yüzde 86'lara ulaşan rekor katılımla gerçekleşen referandum oylamasında, AK Parti seçmeni belirleyici oldu. MHP'nin evet tercihine tabanının katılmadığı görüldü. Güneydoğu illerinde ise seçmen PKK'nın hendek siyasetine rağmen, HDP'yi terketmediğini gösterdi. Referandum sonuçları Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını kazandığı oyla başkanlık sisteminin kabul edildiğini ortaya koydu.

Türkiye genelinde evet diyen iller İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde yoğunlaşırken, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu illerinde hayırlar öne geçti.

Referandumda İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya'nın da aralarında büyükşehirlerde hayır oyu fazla çıktı. Ancak bu illerde evet oyları da yüzde 40'ların altına düşmedi.

BALKON KONUŞMASI İÇİN HAZIRLIK

Başbakan Binali Yıldırım’ın parti genel merkezinde balkon konuşması yapacak. AK Parti Genel Merkezi’nin önüne dev ekranlar kuruldu, partililer Başbakan Yıldırım’ın konuşmasını bu ekranlardan takip edebilecek. Parti, AK Parti bayrakları ile donatıldı. Vatandaşlar, parti genel merkezine gelmeye başladı. Öte yandan, genel merkezde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN