Resmi Gazete'de yayımlandı: Genelkurmay'da büyük değişiklik

Resmi Gazete'de yayımlandı: Genelkurmay'da büyük değişiklik

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'da Genelkurmay Başkanı ile ilgili dikkat çeken bir düzenleme yapıldı. Bundan sonra Genelkurmay Başkanı olmak için kuvvet komutanlığı yapma şartı kaldırıldı. Genelkurmay Başkanı, orgeneral ve oramiraller arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Resmi Gazete'de, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yeni KHK'da en dikkat çeken değişiklik ise; Genelkurmay Başkanı'nın seçimiyle ile ilgili oldu.

Buna göre, Genelkurmay Başkanı olabilmek için daha önce şart koşulan "Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri Komutanlığını yapmış olma" şartı kaldırıldı.

Maddenin eski hali şöyleydi:

"Madde 8: Genelkurmay Başkanı; Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri Komutanlığını yapmış general ve amiraller arasından, Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır."

Bugün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'de ise şöyle denildi:

"1324 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Genelkurmay Başkanı; Orgeneral ve Oramiraller arasından, Bakanlar Kurulu'nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır."

670 VE 671 NOLU KHK'LARLA İLGİLİ TÜM SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN