Riyad’a füze ambargosu

Riyad’a füze ambargosu

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Suudi Arabistan'a artık hassas güdümlü füze satılmayacağını söyleyerek silah satışının kısıtlanacağını belirtti.

Pentagon yetkilisi, ABD'nin, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki hava saldırılarındaki 'kusurlar' nedeniyle kaygılı olduğunu söyledi.

Yenişafak'ın haberine göre Geçtiğimiz Ekim ayında bir cenaze törenine yönelik saldırıda 140'dan fazla kişi yaşamını yitirmiş, saldırıyla ilgili koalisyon güçleri suçlanmıştı. Silah satışındaki kısıtlamaya rağmen ABD'nin, Suudi Arabistan'a özellikle sınır güvenliği konusundaki istihbarat paylaşımı desteğini sürdüreceği bildirildi.

ABD'nin, hedef bulma konusunda Suudi pilotlarına eğitim desteği verme kararı aldığı da kaydedildi. İki ülke arasında, üç milyar dolarlık askeri helikopter satışı anlaşması gibi sözleşmelerin de devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN