Roma dönemine ait milyonluk eserleri satmak isterken yakalandılar

Roma dönemine ait milyonluk eserleri satmak isterken yakalandılar

Muğla’da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda milyonlarca lira değerindeki Roma dönemine ait iki adet tarihi eseri satmaya çalışan iki şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; tarihi eser kaçakçısı olduğu iddia edilen şüphelilerin araçlarında tarihi eser bulundurdukları yönünde gelen bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli aracı seyir halindeyken durdurdu. Araçta yapılan aramada A.C.A. ve F.İ.Y. isimli şüphelilerin satmayı planladıkları iki adet tarihi eser yakalandı.

17-12/12/roma

Muğla Müze Müdürlüğü’nde yapılan inceleme sonucunda birinci eserin Roma dönemine ait bir tanrının baş kısmı, ikinci eserin ise yine Roma dönemine ait ‘Gözyaşı Şişesi’ olduğu tespit edildi. Piyasa değeri milyonlarca lira olarak değerlendirilen tarihi eserlerle ilgili olarak gözaltına alınan iki şüpheli ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

MUĞLA/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN