Ruhani'den 'yaptırım' tepkisi: Kalktığı anda yeni bir ortam oluşacak

Ruhani'den 'yaptırım' tepkisi: Kalktığı anda yeni bir ortam oluşacak

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bir kez daha ABD yaptırımlarına tepki göstererek "ABD yaptırımlarının tam olarak kalkmasıyla İran'ın dünya ile ekonomik iş birliğinde yeni bir ortam oluşacak" diye konuştu.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımları ile ilgili konuştu. 

Uluslararası alanda bazı değişikliklerin meydana geldiğini ve ABD'nin yeni yönetiminin nükleer anlaşmaya dönmeye meyilli olduğunu belirten Ruhani, "ABD yaptırımlarının tam olarak kalkmasıyla İran'ın dünya ile ekonomik iş birliğinde yeni bir ortam oluşacak. Dost ülkelerin bu fırsattan yararlanmak için çaba göstermeleri daha iyi olacaktır" diye konuştu. 

SIRBİSTAN'DAN İRAN'A DESTEK

Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç de İran ile dostça ilişkilerde kararlı olduklarını belirterek, "Nükleer anlaşmayı ve İran'ın barışçıl nükleer hedefini sürekli destekledik ve destekliyoruz. Bu anlaşmayla ilgili sorunların en kısa zamanda halledilmesini ümit ediyoruz" dedi.

02.jpgİran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç Tahran'da bir araya geldi. 

Selakoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in de Tahran'ı ziyaret etmek istediğini ve şartların uygun hale gelmesi durumunda bunun gerçekleşmesini temenni ettiklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN