Rumlardan savaş çıkaracak hamle: Gerçek mermilerle tatbikat

Rumlardan savaş çıkaracak hamle: Gerçek mermilerle tatbikat

Fatih gemisinin sondaj çalışmalarına Yavuz'un da dahil olmasından rahatsız olan Rumlar, Doğu Akdeniz'de gerçek mermi ile tatbikata hazırlanıyor.

Doğu Akdeniz'e giden Türkiye'nin Fatih'ten sonra ikinci derin deniz sondaj gemisi “Yavuz”, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni rahatsız etti. Rumlar önümüzdeki ay gerçek mermilerle tatbikat yapacaklarını duyurdu.

Rumlar, Doğu Akdeniz'de İsrail ile kurdukları ittifak ile beraber doğal gaz ve petrol kaynaklarına erişim açısından Türkiye ve KKTC'yi saf dışı bırakmak istiyor.

TUTUKLAMA TEHDİDİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi önce adanın batısındaki Türkiye kıta sahanlığında sondaj çalışmalarını sürdüren Fatih gemisinin mürettebatını tutuklamakla tehdit etti, şimdi ise ilan ettiği Navtex ile provokatif eylemlerine bir yenisini ekledi.

GERÇEK MERMİLERLE TATBİKAT

Rum kesimi, adanın güneydoğusu açıklarında 1 ve 10 Temmuz tarihlerinde gerçek mermilerle deniz tatbikatı yapılacağını duyurdu.

PROVOKATİF BİR EYLEM

Yunan basını da Rumların bu provokatif adımını sayfalarına taşıdı. Navtex'in Yavuz gemisinin engellenmesine yönelik olduğu iddiasına yer verdi. Tatbikat bölgesinin KKTC ile çakışan 2'nci ve 3'ncü parsel bölgelerinin büyük bölümünü kapsadığını ileri sürdü. Rumların rutin faaliyetlerini basın yolu ile provokatif bir eyleme dönüştürme çabasına dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN