Rumların 'Kapalı Maraş' paniği: Rus ve Çinli yatırımcılar kıskaca aldı

Rumların 'Kapalı Maraş' paniği: Rus ve Çinli yatırımcılar kıskaca aldı

KKTC'nin tek taraflı olarak Kapalı Maraş'ı açma çalışmaları bölgeyi de hareketlendirdi. Rus ve Çinli yatırımcıların, 1974'ten önce Kapalı Maraş'ta mülkü olanları kıskaca aldığı ve mülklerini satması için ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin tek taraflı olarak Kapalı Maraş'ı açma çalışmaları bölgeyi de hareketlendirdi. Rus ve Çinli yatırımcıların, 1974'ten önce Kapalı Maraş'ta mülkü olanları kıskaca aldığı ve mülklerini satması için ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Rumların Kapalı Maraş Belediye Başkanı Simos Yoannu, Maraş'ın Kıbrıs sorunu konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek "Rumlar mallarını satmamalı" açıklaması yaptı. Yoannu, Maraş konusunu AB’nin gündemine taşıyacaklarını belirterek "Brüksel’e giderek bir takım görüşmeler yapacağız" dedi.

19-09/03/ana-manset-2-1567514630.jpg

BM'YE ŞİKAYET EDECEKLER

1974'ten önce Maraş’ta mülkleri olanlara çağrı yapan Yoannu "Maraş kökenli vatandaşlarımız dikkatli olmalılar. Yabancı şirketler ile sermayelere mallarını satmamalılar" uyarısı yaptı. Rum göçmenlerin zorluk çekmemesi için Rum yönetiminin de yardımcı olması gerektiğini ifade eden Yoannu, "Maraş’ta verilecek mücadele Kıbrıs konusu açısından da önemli" diye konuştu.

Maraş Belediye Meclisi Üyesi Nikos Karullas de Rus ve Çinli yatırımcıların Maraş'ta malı bulunan Rumlara yanaştıklarını açıkladı. Karullas, Rumların mallarını satın almaya çalışan bu şirketlerin, Türk veya Kıbrıslı Türk şirketlerle bağlantısının olabileceğini söyledi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidise, hukukçular ve uluslararası ilişkiler uzmanlarıyla birlikte Maraş'taki Türk faaliyetleriyle ilgili BM'ye başvuru yapılması olasılığını araştırması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

19-09/03/ana-manset-2-1567514692.jpg

Kıbrıs Türk tarafı, Kapalı Maraş'ta mülkü olan Rumların, mülklerini almak için geri dönebileceğini veya satışını yapabileceğini açıklamıştı.

LEFKOŞA/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN