Rus askeri heyetin ikinci gün çalışmaları tamamlandı

Rus askeri heyetin ikinci gün çalışmaları tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus askeri heyeti ile ikinci gün çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askeri Heyeti ile ikinci gün çalışmaları tamamlandı.

150 SAATLİK SÜRE DOLUYOR

Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim'de varılan mutabakata göre, terör örgütü PKK/YPG'nin 23 Ekim 12.00'den itibaren 150 saat içerisinde Türkiye sınır hattından 32 kilometre geri çekilmesi öngörülüyor. Süre, 29 Ekim saat 18.00'de bitiyor.

Soçi'de varılan Güvenli Bölge mutabakatı çerçevesinde Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmeler görüşmeler sürüyor.

Mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Rus heyetle ilk görüşme dün gerçekleştirilmişti.

Teröristlerin çekilmesinin ardından 10 kilometre derinlikteki alanlarda Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacak.

AJANSLAR

 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN