Rus askerinden provokasyon: Boğaz'dan roketli geçiş

Rus askerinden provokasyon: Boğaz'dan roketli geçiş

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi devam ederken Boğaz'dan geçen Rus savaş gemisinde bir Rus askeri provokasyona imza attı. Asker, Boğaz geçişi boyunca omzunda füze taşırken diğer askerler uçaksavar ile poz verdi. Rus gemilerinden silah gösterilmesine tepki göseren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu bir provokasyondur, umadım tekrarı olmaz" dedi.

Moskova, sınır ihlali yapan Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından üst üste tehditlerle krizi tırmandırırken İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde provokatif bir eylem yapıldı. Rus savaş gemisindeki bir askerin Boğaz geçişi boyunca omzunda füze taşıdığı görüldü.

15-12/06/fff3333-1449393107.gif

Rus askerin omzundaki füze

İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan 112.5 metre uzunluğundaki Rus Savaş Gemisi Caesar Kunikov'un, Ege Denize'ne açılarak Akdeniz'e doğru yola çıktı. Rus bir askerin omuzdan havaya atılan füzeyi geminin Boğaz'dan geçişi sırasından omuzunda taşıdığı görüldü.

15-12/06/1_188_1.jpg

Füze ile poz verdiler

Geminin rotası hakkında bilgi verilmezken Üsküdar-Kabataş hattında yolculuk yapanları gören Putin'in provokatör Rus askerlerinin, uçaksavar füzesi ile poz verdiği görüldü. İlk defa askerler geminin üstünde hazır konumdaydı ve görüntülerde uçaksavar bile vardı. 

15-12/06/ffff.jpg

Fotoğraflar Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yörük ve Fotoğrafçı Emre Dağdeviren'e ait. İki isim de Boğaz gözlemcisi olarak tanınıyor. Rus gemisinin Boğaz'dan geçtiği sırada 3 NATO gemisi de İstanbul'a geldi.

Çavuşoğlu: Umarım tekrarı olmaz

Rus savaş gemisindeki askerlerin silah göstererek Boğaz'dan geçmesine sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu bir provokasyondur. Umarım tekrar etmesz" değerlendirmesinde bulundu.

Akdeniz'e savaş gemisi yığınağı

Türkiye ve Rusya'nın arasındaki krizin ardından NATO bölgedeki etkinliğini artırıyor. Suriye'de sular iyice ısındı. BM'nin 1 Ocak için ateşkes çağrısına az bir zaman kala bu ülkede söz sahibi olmak isteyen ülkeler harekete geçti. Akdeniz Türkiye ve Suriye dışında 13 ülkenin savaş gemileriyle doldu. Amerikan, İngiliz, Fransız ve Rus jetlerinin her gün bomba yağdırdığı bölgeye Almanya, Kanada, Hollanda, Belçika ve İran'ın dışında Çin de geliyor. Türkiye ise çıkması muhtemel yangın için teyakkuza geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN