Rusya dört ülkeyle daha uçuş seferlerini başlatıyor

Rusya dört ülkeyle daha uçuş seferlerini başlatıyor

Rusya, Finlandiya, Vietnam, Hindistan ve Katar ile uçuş seferlerini yeniden başlatıyor. Uçuşlar 28 Ocak itibarıyla yapılacak.

Rusya, Finlandiya, Vietnam, Hindistan ve Katar ile uçuş seferlerini başlatacak. Rusya’daki koronavirüsle mücadele merkezinden basın mensuplarına yapılan açıklamada, uçuşların 27 Ocak itibarıyla başlayacağı bilgisi paylaşıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, uçaklar haftada iki kez Moskova’dan Hanoi, Yeni Delhi ve Helsinki’ye ve haftada üç kez Doha’ya uçacak. Ayrıca Saint Petersburg ile Helsinki arasında da ikişer sefer planlanmış durumda.

Bununla birlikte Kahire'ye tarifeli uçuş sayısı da haftada beşe çıkarıldı.

Uçuşların yeniden başlatılmasına ilişkin karar, daha önce tanımlanan kriterlere göre verildi. Buna göre ilgili ülkede 14 gün içinde yeni Kovid-19 vaka sayısı 100 bin kişi başına 40'ı geçmemeli, aynı dönemde insidanstaki günlük artış yüzde 1'i geçmemeli, koronavirüsün haftalık yayılım katsayısı ise en fazla bir olmalı.

27 MART 2020'DE ASKIYA ALMIŞTI

Rusya yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 27 Mart 2020’de, tahliye seferlerinin ve diğer bazı seferlerin dışında uluslararası uçuş seferlerini askıya almıştı. Ağustostan itibaren uçuşlara kademeli olarak yeniden başlandı. Şu anda Rusya’dan Türkiye, Tanzanya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Belarus, Kırgızistan, Kazakistan, Sırbistan, Güney Kore, Japonya, Küba, Etiyopya, Seyşeller ve diğer bazı ülkelere uçak seferleri yapılabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN