Rusya ile Kolombiya arasında diplomatik kriz

Rusya ile Kolombiya arasında diplomatik kriz

Kolombiya'nın 2 Rus diplomatı sınır dışı etmesinin ardından Rusya da iki Kolombiyalı diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.

Rusya ile Kolombiya arasında diplomatik kriz çıktı. Ruslar iki Kolombiyalı diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bogota'daki Rus Büyükelçiliğinde görevli 2 Rus diplomatın sınır dışı etme kararının ardından Rusya yönetimi de Moskova’da görevli 2 Kolombiyalı diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “22 Aralık'ta, Kolombiya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'ndaki Büyükelçisi Alfonso Lpez Caballero, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Kolombiya'nın Bogota’da görevli 2 Rus diplomatı ülkeden ihraç etme yönündeki kararı protesto edildi” denildi. Kolombiya Büyükelçisine ayrıca Moskova'daki Kolombiya diplomatik temsilciliğinde görevli 2 çalışanın “istenmeyen kişi” ilan edildiği bildirildi.

"DOSTANE İLİŞKİYE KARŞILIK GELMİYOR"

Lopez Caballero ise cevap olarak Bogota'nın kararının, Rusya ve Kolombiya arasında var olan geleneksel dostane ve saygıya dayalı ilişkisine karşılık gelmediğini açıkladı.

İstenmeyen kişi ilan edilen 2 Kolombiyalı diplomatın Rusya’dan ayrıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Kolombiya hükümeti, 22 Aralık'ta Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi hükümlerine uygun olmayan faaliyetler nedeniyle Bogota'daki Rus Büyükelçiliğinde görevli 2 diplomatı sınır dışı ettiğini açıkladı.

Kolombiya Göçmenlik Dairesi Başkanı Juan Francisco Espinosa da, 2 Rus yetkilinin sınır dışı edilmesinin 8 Aralık'ta gerçekleştiğini teyit etti.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı yaşanan sınır dışı olayına rağmen, Rusya ile iyi seviyedeki diplomatik ve ticari ilişkileri korumak amacında olduklarını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN