Rusya, ilk kez Türkiye'ye şeker sattı!

Rusya, ilk kez Türkiye'ye şeker sattı!

Rusya, ilk kez Türkiye ile Yunanistan'a şeker ihraç etmeye başladı. Sevkiyatlar kasım ayında deniz yolu ile gerçekleştirildi. Rusya, ticaret tarihinde ilk kez Türkiye'ye bin 400 ton, Yunanistan'a ise 591 ton şeker sattı. Daha önce Rusya çeşitli bahaneler öne sürerek Türkiye'den gönderilen tonlarca domatesi iade etmişti.

Rusya, ilk kez Türkiye ve Yunanistan'a şeker ihracat etmeye başladı. Kasım ayında Türkiye ve Yunanistan'a ilk kez deniz yolu ile konteynerlerle şeker sevkiyatı yapıldı.

Kasım ayı içinde gönderilen şeker miktarı Türkiye'ye bin 400 ton, Yunanistan'a 591 ton oldu.

Rossiyskaya Gazeta'nın aktardığına göre, Tarım Piyasası Koşulları Enstitüsü'nden (İKAR) uzman Yevgeniy İvanov "İhracattaki artış iç piyasa için çok önemli. Bu fazla şeker ürettiğimiz dördüncü sezon. İç piyasada fiyatlar önemli oranda düştü. Fazla ürün sorununun çözümü için ihracat coğrafyasının genişletilmesi önemli" dedi.

RUSYA'DA REKOR ŞEKER ÜRETİMİ

İvanov'a göre, Rusya daha önce deniz yoluyla 2011 sonbaharında Karadağ'a, 2017 baharında da Mısıra şeker sevkiyatı yapmıştı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'da bu yıl dekor düzeyde şeker üretimi bekleniyor. Rusya Tarım Bakanlığı'nın değerlendirmelerine göre, bu yıl 7 milyon tondan fazla şeker üretilmiş olacak. İKAR ise 2019-2020 için potansiyel şeker üretim miktarını 7 bin 200-7 bin 600 milyon ton olarak değerlendiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN