Rusya, İngiltere mutasyonunu saptayacak test kiti geliştirdi

Rusya, İngiltere mutasyonunu saptayacak test kiti geliştirdi

Rusya, Kovid-19'un İngiltere'de mutasyona uğrayan varyantının saptanmasını sağlayacak test kiti geliştirdi. Denemeler sonucunda test kiti yüksek derecede etkili oldu ve doğru sonuçlar verdi.

Rusya, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de mutasyona uğrayan varyantının saptanabilmesi için test kiti geliştirdi.

Rusya’nın sağlık denetçisi kurumu Roszdravnadzor’un başındaki Anna Samoylova, denemeler sonucunda test kitinin yüksek derecede etkili olduğunu ve verdiği sonuçların doğru olduğunu gördüklerini de belirtti.

Koronavirüsün İngiltere’de saptanan mutasyonu, Rusya’da ilk defa 10 Ocak’ta görülmüştü. Yeni türün görüldüğü kişi İngiltere’ye gidip gelmiş bir Rusya vatandaşıydı.

İngiltere’de ortaya çıkan yeni tür virüsün daha hızlı yayıldığının belirlenmesi ardından pek çok ülke İngiltere’ye uçuşları bir süre için askıya almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN