Rusya: Suriye'de Türkiye'nin eğitim kampını vurduk

Rusya: Suriye'de Türkiye'nin eğitim kampını vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Suriye'nin İdlib vilayetinde içinde çok sayıda Türk eğitmenin bulunduğu bir "terör kampı"nı vurduğunu iddia etti. Sözcü ayrıca Türkiye'nin, Rus jetini vurmayı önceden planladığını "fiilen kabul ettiğini" savundu.

[Karar]

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'deki hava operasyonlarına dair yayımladığı açıklamada, Suriye'deki Rus uçaklarının son beş günde 302 sorti yaptığı ve İdlib, Halep, Deyrizor, Hama ve Humus vilayetlerinde bin 93 hedefi vurduğu belirtildi.

Bakanlık Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Rus Hava Kuvvetleri'nin İdlib'de vurduğu bir kampta Türkiye ve Körfez ülkelerinden çok sayıda askeri eğitmen olduğunu iddia etti. Rus Sputnik ajansı, gelişmeyi "son dakika" olarak duyurdu.

"Bilgiyi Esad'dan aldık"

"Rus Su-34 bombardıman uçakları, İdlib vilayetinde büyük bir terör kapmını vurdu. Kampta komşu ülkelerden çok sayıda tecrübeli eğitmen vardı. Kamptaki teröristlerin çoğu Suriye'ye Türkiye üzerinden gelmiş Körfez ülkeleri vatandaşları" diye konuşan Konaşenkov, sözkonusu bilgilerin kendilerine Esad rejimi tarafından verildiğini ifade etti.

Kurtulmuş'un açıklamalarını çarpıttı

Konaşenkov ayrıca Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un radar kayıtlarından hareketle düşürülen Rus jetinin hangi gün, hangi saatte ve nerede operasyon yaptığına ilişkin açıklamalarını, Rus uçağının düşürülmesinin önceden planlandığının "fiilen kabul edilmesi" olarak niteledi. 

Rus uçağı planlanarak mı düşürüldü? Erdoğan'ın açıklamaları:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN