Rusya ve Şam'dan ABD'ye çağrı: Suriye'den çekil

Rusya ve Şam'dan ABD'ye çağrı: Suriye'den çekil

Moskova ve Şam'ın ortak açıklamasında ABD'ye Suriye'deki güçlerini çekmesi ve Rukban kampındaki göçmenlerin bölgeden ayrılmasına izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Rusya ve Suriye genelkurmay başkanlıkları yayınladıkları ortak açıklamada, "ABD'yi Suriye'de gayrimeşru olarak bulunan güçlerini çekmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rukban kampındaki göçmenlerin ayrılmasına izin verilmesi istenen açıklamada, Suriye'nin 1 Mart'ta Rusya ile işbirliğiyle göçmenleri daimi konaklama noktalarına getirmek için konvoylar oluşturmaya başlayacağı kaydedildi. 

‘ABD GÖÇMENLERİ KANDIRIYOR'

Konvoyun ABD'nin işgalindeki el Tanf bölgesine Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyon halinde gireceği vurgulanan açıklamaya göre, Rukban kampındaki göçmenlerin yüzde 95'yi oradan ayrılmayı istiyor. Ancak ABD, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelerde tutuklanacakları, zorunlu askerlikle karşılaşacakları ve perişan olacakları iddialarıyla göçmenleri yanlış bilgilendirip çıkışlarını engelliyor.

Diğer yandan göçmenlerin tahliyesi için her şey hazır durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN