Rusya’da Google, Twitter ve Facebook engellenme tehdidi altında

Rusya’da Google, Twitter ve Facebook engellenme tehdidi altında

İnternet dünyasının üç dev şirketi Google, Twitter ve Facebook’a hükümet karşıtı bazı blog siteleri için iş birliğine gidilmesi talebinde bulunulan Rusya’da tansiyon yüksek. Yasaklamalar gündemde…

Rusya’da internete önemli yasaklamalar gelebilir. Kremlin, Rusya karşıtı içerikleri gerekçesi ile çok sayıda blog sayfasına ilişkin Google, Facebook ve Twitter’a ultimatom verdi. Eğer Rusya’nın beklediği adımlar atılmazsa Google, Facebook ve Twitter, bu ülkede engelli siteler arasında girebilir.

Her üç ABD merkezli internet şirketine de çeşitli taleplerin iletildiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da doğrulandı. Ayrıca resmi medya izleme örgütü Roskomnadzor sözcüsü tarafından Google, Facebook ve Twitter kastedilerek, ülkelerinde internet şirketlerine saygı duyulduğu ama onların da kendilerine eşit saygıyı göstermesi gerektiği şeklinde bir açıklama geldi. Aksi halde yaptırım uygulanacağı da belirtildi. Yani yasaklamaya yönelik olasılık, resmi yollarla kamuoyuyla paylaşıldı…

15-05/25/russian-flag.jpg

Rusya’nın taleplerine Google, Facebook ve Twitter’ın ne yönde karşılık vereceği bilinmiyor. Ancak şu ana kadar Facebook’un Rus hükümetinin isteklerini genellikle olumlu yönde karşıladığı, Twitter’ın 2014’ün ikinci yarısını kapsayacak şekilde Rus hükümeti kaynaklı 108 talebi reddettiği biliniyor. Bu bilgiler ışığında Rusya’dan internete yönelik bazı yasaklama kararları gelebilir gibi görünüyor.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN