Rusya'da rekor koronavirüs vakası: Hiç bu rakam görülmemişti

Rusya'da rekor koronavirüs vakası: Hiç bu rakam görülmemişti

Rusya'da son 24 saatte 13 bin 634 yeni koronavirüs vakası görüldü. Ülkedeki günlük vakaların sayısı pandeminin başından beri 13 bini hiç geçmemişti.

Rusya’da son 24 saatte 13 bin 634 kişide daha koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 298 bin 718’e ulaştı.

Rusya’da son 24 saatte 13 bin 634 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 298 bin 718’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 143 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 22 bin 597’ye ulaştığını açıkladı.

Rusya'nın halk sağlığını denetçisi Rospotrebnadzor, ülkede şimdiye dek 50 milyon 700 bin koronavirüs testi yapıldığını açıklamıştı.

AŞIYI İLK DUYURAN ÜLKE RUSYA OLMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ağustos ayının başlarında, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamasına göre, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescil etmişti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke olmuştu.

Hükümet yetkilileriyle bir toplantıda Putin, “Bildiğim kadarıyla, bu sabah dünyada bir ilk olarak yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşı tescillendi” demişti.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko’dan kendisini aşı ile ilgili bilgilendirmesini isteyen Putin, “Yine de aşının oldukça etkili olduğunu, kararlı bir bağışıklık oluşturduğunu biliyorum. Tekrarlıyorum: Aşı gerekli tüm denemelerden geçti” demişti. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN