Rusya’da salgın tehlikesi büyüyor: Maske takmak zorunlu oldu

Rusya’da salgın tehlikesi büyüyor: Maske takmak zorunlu oldu

Rusya’da koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından yarından itibaren geçerli olacak yeni önlemler kapsamına halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Önlemler kapsamında restoranlar, 23:00 ile 06:00 saatleri arasında kapatılacak.

Dünya genelinde koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış görülürken, Rusya’da da salgınının ikinci dalgası oldukça sert yaşanıyor. Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu (Rospotrebnadzor), koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler getirdi. Halka açık alanlarda maske takmak zorunlu hale getirilirken, restoranlara da belli çalışma saatleri getirildi.

Yeni önlemlere göre, restoranlar 23:00 - 06:00 saatleri arasında kapalı olacak. Rospotrebnadzor, koronavirüs pandemisinin 2021 yılında da devam edebileceğini savunuyor.

Geçen hafta koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkenin başkenti Moskova’daki toplu taşıma araçlarına yolcuların maske ve eldivensiz binmeleri yasaklanmıştı.

Öte yandan Rus yetkilileri son günlerde restoran ve kafelere ziyaretçilerinin telefon numaralarını kaydetmelerini ve bir QR kodunu taramalarını istemişti. Rusya’da Temmuz aynı ortasında vaka sayısında yaşanan düşüş nedeniyle maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

Rusya’da toplam koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 547 bin 774’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 589 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN