Rusya'dan ABD iddiası: Moskova ve Ankara'ya bildirmeden İdlib'i vurdu

Rusya'dan ABD iddiası: Moskova ve Ankara'ya bildirmeden İdlib'i vurdu

Rusya'nın Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi, ABD'nin Rusya ve Türkiye'ye bildirimde bulunmadan İdlib'de hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Rusya ayrıca ABD'nin İdlib'e yönelik hava saldırılarının bölgedeki ateşkesi tehlikeye attığını duyurdu. AA'nın haberine göre ise Esad rejimi, İdlib'de tek taraflı ilan ettiği ateşkesi rafa kaldırarak, sivil yerleşimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırılar düzenledi.

Rusya'nın Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi, ABD'nin Rusya ve Türkiye'ye bildirimde bulunmadan İdlib'de hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Suriyeli Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre ABD, dün saat 15:00 sularında Moskova ve Ankara'ya bildirimde bulunmadan İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki Maaret-Misrin ve Kafer-Haya yerleşimlerine hava saldırısı düzenledi.

"ABD TÜM MUTABAKATLARI İHLAL ETTİ"

ABD'nin bu saldırıyla daha önce varılan tüm mutabakatları ihlal ettiğini vurgulayan Merkez, saldırı sonucunda çok sayıda can kaybının ve geniş çaplı yıkımın meydana geldiğini bildirdi.

Amerikan tarafından saldırının El Kaide hedeflerine yönelik olduğu açıklaması yapıldığını anımsatan Merkez "ABD, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin korunmasını tehlikeye attı, bazı bölgelerde ateşkesi ihlal etti. Washington'un Rusya ve Suriye'ye İdlib'de hava gruplarını keyfi olarak kullanma konusunda sürekli suçlama yönelttiği dikkate alındığında, ABD'nin bu eylemleri anlaşılmaz. ABD'nin bombardımanı nedeniyle silahlı gruplar tarafından düzenlenen saldırılara rağmen Suriye ordusu, gerilimi azaltma bölgesinde en kısa sürede barışçıl çözüm bulunması için ateşkes rejimini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

ABD: İDLİB'DE EL-KAİDE'Yİ VURDUK

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ' İdlib'in kuzeyinin terör örgütü El Kaide militanları için güvenli bölge haline geldiğini'gerekçe göstererek, bu noktaya yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

AA: ESAD REJİMİ ATEŞKESİ TAMAMEN BOZDU

Bu arada Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye'deki Beşşar Esad rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde tek taraflı ilan ettiği ateşkesi tamamen bozarak, sivil yerleşimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarını havan ve roket gibi karadan karaya silahlarla hedef aldı.

Esed rejimi, sabah saatlerinde İdlib'in Serakib ilçesi, Cercenaz beldesi ile Tuh, Deyr Şarki ve Deyr Garbi köylerine havan ve roket gibi karadan karaya silahlarla saldırılar gerçekleştirdi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün öğleden sonra rejimin askeri birliklerinin tek taraflı olarak İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes ilan ettiğini ve 06.00 itibarıyla geçerli olacağını duyurmuştu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN