Rusya'dan ABD'ye Venezuela resti

Rusya'dan ABD'ye Venezuela resti

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcıcı Ryabkov, ABD'yi, Venezuela'ya yönelik olası bir askeri müdahale konusunda uyararak "Böyle bir adım felaket senaryosu olur. Venezuela bizim stratejik ortağımız ve böyle kalmaya devam edecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'yi, Venezuela'ya yönelik olası bir askeri müdahale konusunda uyararak, "Böyle bir adım felaket senaryosu olur. Venezuela bizim stratejik ortağımız ve böyle kalmaya devam edecek" dedi.

Ryabkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanımasını değerlendirdi. ABD ve bazı ülkelerin çeşitli bahanelerle Venezuela'ya yönelik baskıyı artırdığını belirten Ryabkov, "Bölgedeki ülkeler arasındaki farklılıkların derinleşme eğiliminde olduğunu gözlemliyoruz." diye konuştu.

"STRATEJİK ORTAĞIMIZI KORUYACAĞIZ"

Rusya'nın Venezuela ile iş birliğini sonlandırmayacağını vurgulayan Ryabkov, "Venezuela bizim stratejik ortağımız ve böyle kalmaya devam edecek. Egemenliğini ve iç işlerine karışılmaması prensibini Venezuela ile birlikte koruyacağız." dedi.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahale ihtimalini de değerlendiren Ryabkov, "ABD'yi, Venezuela'ya yönelik olası bir askeri müdahale konusunda uyarıyoruz. Böyle bir adım felaket senaryosu olur." şeklinde konuştu.

VENEZUELA'DA NELER YAŞANDI?

Venezuela'da ay başında Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığı yemini etmesinden bir gün sonra Ulusal Meclisin Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle ülkede siyasi gerilim başladı. ABD'nin başını çektiği bazı bölge ülkeleri dün Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklarken, Meksika, Bolivya, Küba, Türkiye ve Rusya, Devlet Başkanı Maduro'ya desteğini ifade eden ülkeler olarak öne çıktı.

ABD Başkanı Trump'ın Guaido'yu tanıdığını açıklaması sonrası Devlet Başkanı Maduro, ABD ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklayarak Venezuela'daki diplomatlarının 72 saat içerisinde ülkesini terk etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro'yu telefonla arayarak güçlü desteğini ifade ederek, meşru devlet başkanının arkasında olduğu mesajını verdi. Avrupa Birliği'nden ABD'nin tutumuna destek gelirken Rusya, Maduro'ya desteğini açıklayan ülkeler arasında yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN