Rusya'dan Bağdadi açıklaması: Eğer doğrusuysa Trump büyük katkı yapmış olacak

Rusya'dan Bağdadi açıklaması: Eğer doğrusuysa Trump büyük katkı yapmış olacak

IŞİD lideri Bağdadi'nin ABD operasyonu ile öldürülmesini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov "IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler doğrulanırsa bu, ABD Başkanı Trump'ın uluslararası terörizmle mücadeleye çok büyük bir katkıda bulunduğu anlamına gelir" açıklamasını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldüğü bilgisinin doğrulanması halinde Trump'ın terörle mücadeleye ciddi bir katkıda bulunduğundan söz etmenin mümkün olacağını söyledi.

Gazetecilerin 'Bağdadi'nin öldüğü haberinin Moskova'da olumsuz bir tepkiye yol açtığı' yönündeki sözlerini değerlendiren Peskov "Bu haber kendi başına Rusya yönetiminde olumsuz tepki uyandıramaz" dedi.

"ABD UÇAKLARINI VE İHA'LARINI GÖRDÜK"

Sputnik'in haberine göre ABD'nin Bağdadi'nin öldüğünü söylediği bölgede ABD uçakları ve İHA'ları tespit ettiklerini kaydeden Peskov "Gerçekten de askerlerimiz bölgede çalışabiliyor olabilecek ABD uçakları, İHA'ları gördü" diye konuştu.

ABD'nin söz konusu bölgeye uçaklarını göndereceğine dair Rusya’ya önceden bilgi verip vermediği sorusunu cevapsız bırakan Peskov "Bu konuda söyleyeceğim başka bir şey yok" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN