Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Sıkı duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Sıkı duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz

ABD'nin, Türkiye'ye benzeri görülmemiş baskı yaptığını belirten Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu baskıya karşı sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Türkiye'ye benzeri görülmemiş bir baskı yaptığını dile getirerek, Türkiye'nin baskıya karşında tutumunu değerlendirdi. Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan bir programda konuşan Peskov, Moskova'nın ABD'nin Türkiye’ye benzeri görülmemiş baskısına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Peskov "Prensipte egemen olarak, bağımsız bir şekilde hareket edebilen ülkelerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Rusya da, Türkiye de bu ülkeler kategorisinde yer alıyor. Gerçekten de benzeri görülmemiş bir baskı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeterince sıkı ve otoriter duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Peskov, sadece böyle bir tutum çizgisinin özgür ve egemen bir diyaloğun kurulmasına imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan S-400 hava savunma füze sistemi alımı ile ilgili olarak, "Bir şeyin akdini yapmışsak, sözleşmesini yapmışsak bu iş bitmiştir, ona göre biz yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu da bizim egemenlik hakkımızdır, bu bizim tasarrufumuzdur." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN