Rusya'dan flaş iddia: Askerlerimiz, Kırım’da Ukraynalı ajanlar tarafından kaçırıldı | Son dakika

Rusya'dan flaş iddia: Askerlerimiz, Kırım’da Ukraynalı ajanlar tarafından kaçırıldı | Son dakika

Rus ordusundan yapılan açıklamada, Kırım’daki 2 Rus askerinin Ukraynalı ajanlar tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. Öte yandan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, 2013-2014 döneminde yaşanan iç karışıklıkların başlangıcının yıl dönümünde yapılan gösteriler olaylı geçti

Rusya Kırım’daki 2 Rus askerinin Ukraynalı ajanlar tarafından kaçırılığını iddia etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Rus askerler Gedikli Erbaş Maksim Odintsov ve Sözleşmeli Çavuş Aleksandr Baranov, 20 Kasım saat 13.00 sularında, Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları tarafından yasadışı olarak gözaltına alınarak Kırım’dan Ukrayna’nın Nikolayev bölgesine götürülmüştür” dendi.

Ukrayna gizli servisinin Baranov ve Odintsov’u Ukrayna’ya karşı suç işlemekle suçlamaya çalıştığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı, ‘gereken’ ifadelerin alınması için Rus askerlere psikolojik ve fiziksel baskı uygulanabileceği tahmininde bulundu.

'ASKERLER DERHAL RUSYA'YA İADE EDİLMELİ'

Açıklamada, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin bu davranışı yeni bir ‘kaba provokasyon’ olarak nitelendirilirken; askerlerin derhal Rusya’ya iade edilmesi talep edildi.

OLAYLAR ÇIKTI

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, 2013-2014 döneminde yaşanan iç karışıklıkların başlangıcının yıl dönümünde yapılan gösteriler olaylı geçti. Kiev'in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

16-11/21/resimid_5118365.jpg

Bir grup göstericinin, Rusya yanlısı Ukraynalı siyasetçi Viktor Medvedçuk'un ofisine yanıcı maddeler atması sonucu, binada yangın çıktı. İtfaiyenin yangını kontrol altına aldığı bildirildi.

16-11/21/resimid_5118319.jpg

Rus kamu bankası Sberbank'ın Kiev'in merkezindeki şubelerinden birini de hedef alan eylemciler, bankanın kapılarını ve camlarını kırdı. Bankanın içine girerek eşyalara zarar veren bazı göstericiler, güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN