Rusya durmuyor... İlhak ettiği Kırım'da tatbikat yaptı

Rusya durmuyor... İlhak ettiği Kırım'da tatbikat yaptı

Rusya, yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da tatbikat düzenledi. Tatbikat çerçevesinde Kuzey Kafkasya'dan Kırım'a birliler konuşlandırıldı.

Rusya, yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da tatbikat yaptı. 

Rus Kommersant gazetesinin askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi'nden bir askeri birlik, tatbikat çerçevesinde Kuzey Kafkasya'dan Kırım'a konuşlandırıldı.

Birliğin Kırım'daki bir poligonda tatbikat yaptığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan'da, Rus askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumu ile ilgili taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Eğitim planı kapsamında Nisan'da 4 bin 48 askeri tatbikatın gerçekleştirileceği aktarılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Mart 2014'te Kırım'ın ilhakını ve yeni federal bölgeler oluşturulmasını öngören yasa tasarısını Rus Parlamentosuna sunmuştu.

Rusya Anayasa Mahkemesi, Putin'in isteğiyle olağanüstü oturum gerçekleştirmiş ve tasarının Anayasa'yla uyumlu olduğunu belirtmişti.

Mahkemenin, tasarının Anayasa'ya uygunluğunu onaylamasından sonra Rus Parlamentosu, tasarıyı onaylamıştı.

Putin, 21 Mart 2014'te Kremlin Sarayı'ndaki törende, "Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulmasını" öngören yasayı imzalamıştı.

Böylece Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tanıması ile ilgili 1994'te imzaladığı Budapeşte Memorandumu'na aykırı olmasına rağmen Kırım'ı ilhak etmiş olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN