Rusya'dan ikinci Kovid-19 aşısı: Yüzde 100 etkinlik gösterdi

Rusya'dan ikinci Kovid-19 aşısı: Yüzde 100 etkinlik gösterdi

Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği ikinci aşı olan EpiVakKorona'nın 1. ve 2. faz deneylerinde virüse karşı yüzde 100 etkili olduğu öne sürüldü.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "EpiVakKorona" aşı adayının 1. ve 2. faz klinik deney sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmelerde geliştirilen aşının virüse karşı yüzde 100 etkinlik gösterdiği bildirildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’ndan (Rospotrebnadzor) yapılan açıklamaya göre, tescil edilen ikinci koronavirüs aşısı olan EpiVakKorona, klinik testlerin birinci ve ikinci aşamasında bağışıklık konusunda yüzde 100 etkinlik gösterdi.

Rospotrebnadzor’dan gazetecilere yapılan açıklamada, “Klinik testlerin birinci ve ikinci aşamasında edinilen sonuçlara göre, EpiVakKorona aşısının bağışıklık konusunda gösterdiği etkinlik yüzde 100 seviyesinde” ifadeleri kullanıldı.

Vektör Bilim Merkezi tarafından geliştirilen EpiVakKorona aşısı, Sputnik V'nin ardından Rusya'da tescil edilen ikinci Kovid-19 aşısı olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN