Rusya’dan Japon gazeteciye casusluk suçlamasıyla sınır dışı

Rusya’dan Japon gazeteciye casusluk suçlamasıyla sınır dışı

Rusya, Japon bir gazeteciyi casusluk suçlaması ile sınır dışı etti.

Rusya’nın Japonya vatandaşı bir gazeteciyi casusluk iddiası ile sınır dışı ettiği açıklandı. Japon basınınında yer alan haberlere göre, gazeteci olduğu belirtilen şahıs 25 Aralık’ta Vladivostok’ta gözaltına alındı. İsmi bilinmeyen ve Rusya’nın askeri bilgilerini ele geçirmeye çalışmakla suçlanan şahsa, ülkeyi terk etmesi için 72 saat verildi. Şüpheli şahıs ise uyarının ertesi gününde Rusya’dan ayrıldı. Rusya’nın olayla ilgili olarak Japonya’nın Moskova Büyükelçiliğine protesto notası verdiği kaydedildi.

MİSİLLEME YORUMU

Rus medyasındaki haberlerde ise Japon polisinin Tokyo’da Rus diplomatları kapsayan bir casusluk soruşturması yürüttüğü vurgulandı. Tokyo polisi, Japonya’daki bir telekomünikasyon şirketinin eski çalışanını, şirketin ticari sırlarını çaldığı şüphesiyle geçtiğimiz cumartesi günü tutuklamış, şüphelinin çaldığı bilgileri Tokyo merkezli bir Rusya Ticaret Temsilciliği yetkilisine verdiği iddia edilmişti. Japon polisinin, Rusya’ya dönen başka bir diplomatla birlikte, konuyla ilgisi olan Rus yetkilileri sorgulamak için talepte bulunduğu kamuoyuna yansımıştı.

İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN