Rusya'nın "çağrı"sıyla toplanan BMGK'den renkli görüntüler

Rusya'nın "çağrı"sıyla toplanan BMGK'den renkli görüntüler

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Dünya Futbol Kupası maçlarının onuruna Konsey salonunda ülke milli takımlarının formalarını giydi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de salona ağzında düdük ve hakem formasıyla geldi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/SELÇUK ACAR

BM'de, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi ve haziran dönem başkanı Rusya'nın düzenlediği Dünya Kupası maçları nedeniyle sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirildi.

18-06/15/screenshot_3-1529078489.jpg

Bir çok önemli sorunda, ülkelerinin ulusal menfaatleri gerekçesiyle farklı görüşleri savunan üye ülkeleri bu kez Dünya Kupası bir araya getirdi.

Toplantının sonunda yapılan göstermelik oylamaya ABD Büyükelçisi Nikki Haley katılmyarak, erken ayrıldı.

18-06/15/screenshot_5-1529081431.jpg

Dünya Kupası onuruna düzenlenen etkinlikte, BMGK'nın 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin ile birlikte, geçici üyeler Hollanda, Polonya, İsveç, Kazakistan, Peru, Bolivya, Etiyopya, Kuveyt, Ekvator Ginesi ve Fildişi Sahili büyükelçileri milli futbol takımlarının formalarını giyerek resim çektirdiler.

Rusya'nın resmi olmayan çağrısını kırmayan üye ülke temsilcilerinin BMGK salonundaki toplantısına, Genel Sekreter Guterres, ağzındaki düdüğü çalarak girerken büyük alkış topladı. BM Genel Kurul Başkanı Miroslav Lajcak da toplantıya katılırken, ülkesi Slovakya'nın formasını giydi.

KIRMIZI KART ÇIKARMAK İSTEMEDİ

Genel Sekreter Guterres bir ara sarı kart çıkarırken, gazetecilerin ısrarına rağmen kırmızı kartını çıkarmadı.

18-06/15/screenshot_2-1529078481.jpg

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Ma Zhaoxu, salona elinde masa topu raketiyle gelirken, Büyükelçi Matoplantının sonunda, Guterres ile masa tenisi raketini tutarak kameralara birlikte poz verdiler.

HALEY OYLAMAYA KATILMADI

Toplantıda yapılan formalı şekildeki göstermelik oylamaya, Filistin ve İnsan Hakları Komitesi üyeliğine seçilememe başarısızlığı nedeniyle morali bozuk olan ABD Büyükelçisi Haley katılmayarak salondan erken ayrıldı.

18-06/15/screenshot_4-1529078499.jpg

Rus Büyükelçi Nebenzia'nın başkanlığındaki sembolik oylamada katılmayan Haley hariç tüm büyükelçiler ellerini kaldırarak, futbol için "evet" oyu kullandılar. Böylelikle, BMGK salonunda bir çok defa olduğu gibi yine tam bir uzlaşma sağlanamadı. BMGK'da ilk defa siyasi yaptırım gücü olmayan bir oylama gerçekleştirmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN