Yalnızca nezaket ziyareti

Yalnızca nezaket ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk’ü evinde ziyareti tartışma yarattı. Bazı SP’liler “AK Parti ile ittifak söz konusu olursa bunu kabul etmeyiz” tepkisi verdi. Erdoğan ittifak konusunun görüşüldüğünü doğrularken Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada "Nezaket ziyareti ötesinde bir şey yok" denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi iki gün önce evinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün sürpriz bir ev ziyareti daha yaptı. 

Erdoğan, Milli Görüş’ün 'ak saçlılarından' olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’le evinde yaklaşık bir saat görüştü. BBC Türkçe’nin haberine göre, görüşme talebi Erdoğan'dan geldi ve Asiltürk görüşmeyi kamuoyuna kapalı olarak planladı. Cumhurbaşkanlığı ise görüşmeyi kamuoyuna duyururken, fotoğraf da servis edildi. 

KUR'AN-I KERİM HEDİYE ETTİ

1 saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde Asiltürk'e Kuran'ı Kerim hediye ettiği öğrenildi. Asiltürk, görüşme sonrası Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı.

'MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN GELECEĞİ YOK EDİLEMEZ'

'Cumhur İttifakı'nı genişletme arayışı' olarak siyaset kulislerini hareketlendiren sürpriz ziyaret bazı partililerin ise tepkisine neden oldu.

Ziyaretin hemen ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Saadet Partili Ali Aktaş, "Milli Görüş'ün geleceği yok edilemez" diyerek şu ifadeleri kaydetti:

"Bir Saadet Partili olarak şunu peşinen ilan edeyim. Olmaz ya olur da bir şekilde Saadet Partisi, Erdoğan ile ittifak halinde seçime gitmeye ikna edilirse; buna kesinlikle karşı çıkarım ve asla Erdoğan yararına olacak şekilde bir oy kullanmam. Bu şimdiden söyleyeyim de bilinsin.

18 yıllık iktidar tecrübesiyle Türkiye Dindarlığının bütün enerjisini ve birikimini sömürerek kötü yollarda berhava eden bir kadro veya lider yararına olarak Millî Görüş'ün geleceği yok edilemez. SAADET'in 2017 Referandum Sürecinden beri aldığı inisiyatif tarihi önemdedir.

 

 

Bugünkü temas bana hiç sürpriz değil; bu iç çatallaşma 2017 Referandumu ile başladı. Onlar kazanırsa Milli Görüş'ün defin merasimini gerçekleştirecekler. Biz kazanırsak Milli Görüş ‘asrın idrakine’ söyleterek yoluna devam edecek. Çizgi bu kadar net ve ip bu denli gergindir.

İri ağacın gölgesinde fidan büyümez, ölür. Senin farkını flulaştıran, siyasal zihniyeti aynılaştıran her pozisyon (bu ister ittifak olsun ister dolaylı destek) seni alternatif olmaktan çıkarttığı gibi aynı zamanda seni o iri ağacın mirasına ortak eder, senin imajını bitirir."

'BU İŞ BİRLİĞİ SP'Yİ PARTİLER MEZARLIĞINA GÖNDERİR'

Saadet Partisi'nden 2009 yerel seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Levent Baştürk ise Aktaş'ın tweet'ini alıntılayarak ziyarete tepki gösterdi:

"Saadet Partisi'nden 2019 yerel seçimlerinde Eskişehir'den aday olmuş biri olarak ben de Ali Bey'le aynı hassasiyeti taşıyorum. Böyle bir iş birliği Saadet Partisi'ni siyasi partiler mezarlığına kara bir lekeyle gönderecek bir girişim olur… Temel Bey'e saygım ve hürmetim sonsuzdur. Bu hususta onun bir yanlış yapmayacağı kanaatindeyim."

 

 

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Tartışılan ziyaretle ilgili Saadet Partisi'nden de açıklama geldi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, ziyareti “Nezaket ziyareti, ötesinde herhangi bir şey yok” diye değerlendirerek, “Olan bir şey yok. Biz kutuplaşmaya karşıyız, herkes ile oturup konuşuruz. Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” dedi.

Erdoğan ise ittifak konusunun görüşüldüğünü doğruladı:

“Sayın Asiltürk geçmişte birlikte olduğumuz büyüğümdür. Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de ittifak meselesinde, seçim ittifakı mı olur ya da geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Bizim bir yalnızlığı hissetmememiz lazım."

 

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu ile Asiltürk arasında geçen kasım ayında İstanbul İl Başkanının görevden alınması konusunda bir görüş ayrılığı yaşandığı ifade edilmiş ve iki ismin "ittifaklar" konusunda da görüş ayrılığına sahip olduğu iddiası siyaset kulislerine yansımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN