Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? | Fahrettin Koca nereli, kaç yaşında, mesleği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? | Fahrettin Koca nereli, kaç yaşında, mesleği

Yeni kabinenin ilk sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Peki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca nereli, kaç yaşında, mesleği ne, evli mi? Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili tüm detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistemde ilk Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca'yı görevlendirdi. Peki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Nereli, kaç yaşında, mesleği ne, evli mi?  İşte yeni kabinenin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hayatı ve hakkında merak edilen her şey...

Bu gün Meclis'te yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam kabineyi açıklaması bekleniyor. Kulislerde dolaşen yeni bakanlar listesindeki isimlerden birininde Fahrettin Koca  olduğu iddia ediliyor. Sağlık Bakanlığı için adı geçen Fahrettin Koca hakkında merak edilen her şey haberimizde. 

18-07/11/fahrettin-koca.jpg

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

1965’te Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988’de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. 

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı’dır.

İngilizce biliyor. Evli ve dört çocuk babasıdır.

18-07/10/e1eb1673-5a26-4696-a798-5343ee483296.jpg

 

OSMANLI’DAN BERİ BİR İLK

Erdoğan’ın son durağı da Beştepe oldu. 6 bini davetli toplam 10 bin kişinin hazır bulunduğu törende konuşan Erdoğan “Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz” dedi. ‘Her alanda çok büyük hamleler yapacaklarını’ dedi. “Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanınsözünü veriyoruz” ifadelerini kullanan şunları söyledi: Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Cumhrbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz. Her türlü sıkıntıyı yaşamış bir siyasetçiyim. Bu tarihi reforma destek veren milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir. Türkiye, Osmanlı’dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir. Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz. Bugün yeni bir hükümet modeline geçiyoruz. Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz. Vakit hedeflerimize  daha hızlı ilerleme vakti.

ZULÜMLER GERİDE KALDI

Her türlü hak ve özgürlükler ülkemizin sahip olduğu zenginliklerdir. Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken, inanç, meşrep, bölge, şehir farkı olmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız. Bu ülkede, insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirildiği, zulme maruz kaldığı dönemler inşallah bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

18-07/10/yeni-bakanlarin-isimleri-1531209672.jpg


BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için makro ekonomik dengelerden yatırımlara kadar her alanda çok büyük hamleler yapacağız. Çok daha büyük işlere imza atacağız. Yeni dönemde sosyal devlet niteliğini daha güçlü hale getireceğiz. Türkiye’yi güçlendirmenin çabası içerisinde olacağız. Türkiye’yi hiç kimsenin yokluktan dolayı, aç açıkta kalmadığı, çocuğunun eğitimini ihmal etmediği bir ülke haline getirme yolunda çok büyük mesafe kat ettik. İnşallah yeni dönemde ülkemizin sosyal devlet niteliğini çok daha güçlü hale getireceğiz. Diğer tüm alanlarda da Türkiye’yi büyütmenin güçlendirmenin çabası içinde olacağız.

DEVLET TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeminiyle resmen başlayan yeni yönetim sisteminde yürütmenin merkezi Beştepe olacak. Kararname çıkarma yetkisi olacak Cumhurbaşkanı, kabineyi kuracak, ofisler aracılığıyla yeni sistemi buradan yönetecek. yeni hükümet sistemi tüm alanlarıyla Cumhurbaşkanı etrafında şekillenecek...

Kamuoyunda ‘başkanlık sistemi’ olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlamasıyla resmen yürürlüğe girdi.

Yeni sistemde yürütme tamamen Cumhurbaşkanı’na geçerken Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yasa çıkarma gücü de olacak. Cumhurbaşkanı kendi kabinesi belirleyecek, kabine üyeleri milletvekili olmak zorunda olmayacak. Milletvekillerinden bakan olarak seçimecekler ise vekillikten ayrılmak zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı’nın tek başına Meclis’i feshedip seçime gitme yetkisi de var ancak bu seçenekle kendi makamında da seçimlerin yenilenmesi gerekecek. İşte Türkiye’nin yeni sisteminin en çarpıcı maddeleri:

BAKANLARI ATAYACAK

Partili cumhurbaşkanı yürütmenin başı oldu. Bakanlar Kurulu ortadan kalktı.  Beş yılda bir milletvekilleriyle aynı gün seçilecek olan cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla yardımcı atayabilecek.  Bakanları da cumhurbaşkanı atayacak.  Yeni sistemde bakanlar, Meclis dışından seçilecek. Milletvekili olan biri bakan yapılacaksa vekillikten istifa etmesi gerekecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.  Meclis’in aynı konuda kanun çıkarması durumunda, cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz olacak. 

Temel haklar, kişi hakları ve siyasi haklar cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemeyecek.  Ancak “olağanüstü hallerde” cumhurbaşkanı, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, sınırlamalara tabi olmaksızın kararname çıkarabilecek.  Cumhurbaşkanlığı kararnameleri OHAL KHK’ları işlevi görebilecek.  KHK’lar Meclis onayına sunulurken Cumhurbaşkanı meclis onayına sunmaksızın kararname çıkarabilecek.

Yeni kabinenin ilk sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Peki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca nereli, kaç yaşında, mesleği ne, evli mi?
Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili tüm detaylar...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN